Salvamontiştii, solicitaţi în ultimele 24 de ore să intervină ''la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane''

Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane.

Mai mult...

Zeci de localităţi din întreaga ţară sunt afectate de viscol şi ninsori abundente

Echipe de pompieri, jandarmi, forţe MAI, Salvamont şi personal cu utilaje aparţinând companiei de administrare a drumurilor naţionale au intervenit în intervalul 4 februarie, ora 7,00 - 5 februarie, ora 7,00, în 40 de localităţi din 18 judeţe afectate de viscol, ninsori abundente şi vânt puternic.

Mai mult...

Avertizare ANM de vremea rea. Se recomandă evitarea pornirii la drum

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă şoferilor să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, în contextul atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care este valabilă până duminică, la ora 18,00.

Mai mult...

 Şofer amendat de poliţiştii rutieri de două ori într-o oră, cu 15.000 lei

Un şofer în vârstă de 27 ani, din judeţul Braşov, a fost amendat de două ori în mai puţin de o oră de poliţiştii rutieri nemţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 15.000 lei.

Mai mult...

Şoferul unui microbuz de transport elevi, prins băut în trafic

Un şofer de microbuz pentru transportul elevilor din Dâmboviţa a fost prins băut în trafic de poliţiştii care organizau o acţiune de verificare transport şcolar, informează, vineri, IPJ Dâmboviţa.

Mai mult...

Mai multe vaccinuri au fost incluse pe lista medicamentelor compensate

Mai multe vaccinuri au fost incluse pe lista medicamentelor compensate, astfel că vor putea fi ridicate din farmacie cu prescripţie medicală.

Mai mult...

Populaţia judeţului Brăila a scăzut în ultimul deceniu cu 40.000 de persoane

Populaţia rezidentă a judeţului Brăila a scăzut cu aproximativ 40.000 persoane în ultimii zece ani, respectiv cu peste 12%, potrivit rezultatelor provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021.

Mai mult...

Populaţia judeţului Neamţ a scăzut numeric şi a îmbătrânit în ultimii 10 ani

Rezultatele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) efectuat în 2022, în Neamţ, arată că populaţia rezidentă a judeţului este de 454.203 persoane, în scădere cu 16.563 persoane faţă de recensământul precedent, realizat în octombrie 2011.

Majoritatea populaţiei rezidente este de sex feminin şi reprezintă 51,3%, din populaţia judeţului, arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică Neamţ, iar 63,9% dintre nemţeni trăiesc în mediul rural.

Din punctul de vedere al mărimii populaţiei rezidente, judeţul Neamţ se situează pe locul 19 în ierarhia judeţelor.

'Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat, vârsta medie a populaţiei rezidente pentru judeţul Neamţ crescând la 43,2 ani, faţă de 41,8 ani la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din 2011. Faţă de vârsta medie pe ţară, vârsta medie a judeţului nostru este mai mare cu 0,8 ani', precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Neamţ.

În ierarhizarea judeţelor după vârsta medie, judeţul Neamţ se plasează pe locul 28, în timp ce în regiunea de nord-est este pe ultimul loc.

Foto: wikipedia.org

Mai mult...

Recensământ: Populaţia rezidentă din Harghita este de 291.950 persoane. 85,66% sunt maghiari

Rezultatele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (RPL2021) arată că populaţia rezidentă a judeţului Harghita este de 291.950 persoane, în scădere cu 18.916 locuitori faţă de recensământul precedent, din 2011, iar din cei care şi-au declarat etnia, 11,41% sunt români, iar 85,66% sunt maghiari.

Mai mult...

Populaţia judeţului Dolj a ajuns la 599.442 persoane, în scădere cu 9,25% faţă de 2011

Populaţia judeţului Dolj a scăzut în ultimii 10 ani cu 61.102 persoane, adică cu 9,25%, ajungând în 2021 la 599.442 persoane de la 660.544 cât era în 2011, mai mult de jumătate din această pierdere fiind înregistrată în municipiul Craiova (35.366 persoane), potrivit rezultatelor provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 (RPL2021), prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică Dolj.

Mai mult...

Moscova că încalcă normele privind protecţia copilului pe timp de război

Filippo Grandi a acuzat Moscova că încalcă normele privind protecţia copilului pe timp de război.

Mai mult...

Numărul de români asistaţi social a crescut

Numărul de români asistaţi social a crescut, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Mai mult...

  • Audio
  • Video
Acum la Antena Satelor
TEATRU RADIOFONIC
Urmeaza la Antena Satelor
INTRECERE LA PETRECERE
Live Antena Satelor

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Viata la tara

TOP ȘTIRE

Februarie 02, 2023

Priorităţile partidelor în noua sesiune parlamentară

in Știri naționale
Începe prima sesiune parlamentară a anului. Senatorii şi deputaţii revin astăzi în legislativ, iar printre priorităţile majorităţii sunt proiectele de lege sensibile.

ULTIMELE ŞTIRI

Un val de frig va afecta aproape toată ţara până în 10 februarie

Meteorologii transmit că un val de frig va afecta aproape toată ţara, temperaturile maxime nu vor mai depăşi zero grade, iar minimele vor fi între -14 şi -4 grade.

Zelenski: Situaţia 'devine din ce în ce mai complicată' pe linia frontului

Situaţia 'se complică' pe teren împotriva trupelor ruseşti din Ucraina, care este din nou ţinta unor bombardamente intense, a recunoscut sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.

Salvamontiştii, solicitaţi în ultimele 24 de ore să intervină ''la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane''

Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane.

Vă recomandăm

..
58 de persoane blocate la cabana Capra de pe Transfăgărășan, evacuate în siguranță
În unitatea de cazare au rămas în continuare o parte dintre angajați, a declarat pentru Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Isabela Petre-Ifrim.
Infotrafic: Doar două drumuri naționale din județele Buzău și Vrancea rămân închise traficului din cauza zăpezii
S-a reluat circulația pe Autostrada A1 Boița-Sibiu, astfel că la această oră nu mai înregistrăm tronsoane de autostrăzi cu traficul închis.
Premierul Nicolae Ciucă și omologul său egiptean, Mostafa Madbouly, participă la Forumul de Afaceri Egipt-România
În prima parte a zilei, prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost primit de președintele Abdel Fattah el-Sisi, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală la nivel economic și social, precum și despre impactul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.
Infotrafic: Sectoare de drum blocate din cauza zăpezii, în special în sudul țării
Sunt încă sectoare de drum blocate din cauza zăpezii, în special în sudul țării. Raluca Tudor de la Centrul Infotrafic prezintă situația de la această oră.
Volodimir Zelenski a avertizat că trupele ucrainene se confruntă cu o situaţie dificilă în trei oraşe din Doneţk
Forţele ucrainene din cele trei oraşe sunt din ce în ce mai izolate, după ce trupele ruse au înregistrat unele progrese săptămâna trecută.
Traficul rutier rămâne închis pe autostrada A1 Sibiu-Deva, între Boița și Sibiu
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile traficul rutier rămâne închis pe autostrada A1 Sibiu-Deva.
În Caraş-Severin se produce brânză de găinuşă
Este unul dintre produsele ecologice lăudate de crescătorii de oi din zonă.
Guvernul spune că "există rezervele necesare de gaz naturale pentru a trece cu bine iarna"
Executivul precizează, în contextul valului de frig anunțat de meteorologi, că există rezervele necesare de gaz naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este duminică de peste 62% din capacitate.
Probă de Drum - Volkswagen T-Cross
Cel mai popular segment, dar și cel mai populat, aparține crossoverelor, adică acelor vehicule pe care unii le mai numesc și miniSUV-uri. În rândul acestora se înscrie și modelul T-Cross de la Volkswagen.
Pompierii, jandarmii, salvamontiștii și medicii - operaţiuni de salvare dificile
Sunt restricţii pentru maşinile mai grele de 7 tone şi jumătate pe DN 22, de la limita cu judeţul Buzău până în municipiul Brăila, iar pentru maşinile de peste 3,5 tone, circulaţia este interzisă pe mai multe segmente din DN2B şi DN2C.
Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi
Preşedintele egiptean a mulţumit României pentru ajutorul acordat în evacuarea din Ucraina a celor peste o mie de studenţi egipteni, anul trecut, precum şi pentru facilitarea exportului de cereale ucrainene pentru Egipt.
Informare meteorologică: Vine un val de ger persistent care aduce temperaturi foarte scăzute
ANM a emis o informare fără cod, valabilă deocamdată până maine seară, însă temperaturile vor fi foarte scăzute mai multe zile, după cum a declarat la Radio România Actualităţi, meteorologul Mihai Huştiu.
Avalanșă pe Transfăgărășan: Misiune de evacuare a celor 60 de persoane rămase izolate în Cabana Capra
UPDATE: Echipele de salvatori au început evacuarea celor 60 de persoane blocate la cabana Capra de pe Transfăgărășan.
Căminele de bătrâni din toată țara sunt verificate de ANPC
Comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud au găsit nereguli grave la un cămin de bătrâni din comuna Budacu de Jos, unde se percepe o taxă lunară de 3.000 de lei de persoană.
43 de monumente şi clădiri oficiale, luminate în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului
Cel mai recent raport realizat de specialiștii europeni arată că la noi în țară, afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalității, după afecțiunile cardiovasculare.
Vântul puternic și zăpada au lăsat locuitorii din mai multe zone ale țării fără energie electric
Echipele distribuitorilor interveneau aseară pentru remedierea problemelor apărute la rrețelele electrice din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Harghita. Intervențiile au fost îngreunate de condițiile meteo severe și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți.
Avertizare de risc maxim de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac
Salvamontiștii anunță că sunt avalanșe care se declanșează singure și este exclusă orice activitate în zona montană, chiar și sub 1.800 de metri.
Bejingul a criticat doborârea de către SUA a balonului chinez care intrase în spaţiul aerian american
Ministerul chinez de Externe şi-a manifestat nemulţumirea şi dezacordul faţă de utilizarea forţei pentru doborârea unui balon despre care susţine că era un dispozitiv meteorologic care s-a abătut de la traiectorie. Pentagonul este de părere că balonul spiona anumite poziţii importante.
O nouă lovitură grea dată de polițiștii Antidrog din Capitală, traficanților de droguri
Cel mai important grup infracțional care alimenta cu droguri de mare risc piața din București a fost destructurat.
UPDATE: Starea drumurilor afectate de viscol și ninsori
Din cauza vremii, mai multe drumuri sunt închise, iar pe altele sunt restricții.
Viața la țară
cache/resized/7e35c45a347d946e45df6e9c6d53298f.jpg
Luni, ora 12:20

Românii iau tot mai în serios posibilitatea tranziției către utilizarea energiei din surse regenerabile, în contextul scumpirii energiei. Vom afla cât de eficiente, viabile și accesibile pentru săteni sunt aceste sisteme.

title="Luni, ora 12:20" > Viața la țară
Radio România Cultural

În 25 februarie, de la ora 19:00, va avea loc un concert-eveniment organizat împreună cu Orchestrele și Corurile Radio România, pe scena Sălii Radio. Cu titlul Viața într-o valiză, evenimentul

Căruța 4x4
cache/resized/43343f9fffba6fb997691be33e63418f.jpg
Luni, ora 11:05

„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!” Dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Florin Zegrea și Doru Pârcălabu.

title="Luni, ora 11:05" > Căruța 4x4
Cu inima deschisă
cache/resized/9bff9130bf34c5f23da014658fec562b.jpg
Luni, ora 20:10

Trăim într-o lume a mirosurilor și asta ne stimulează toate simțurile. Mirosul este mai important pentru noi decât putem crede. Să vedem cum anume...

title="Luni, ora 20:10" > Cu inima deschisă
TEATRU RADIOFONIC
cache/resized/d11626a441716cca2d7d6b5165bb1514.jpg
Duminică, ora 18:05

Cu peste 9 decenii în urmă era transmisă, la Radio România, prima piesă de „teatru la microfon”. Azi, readucem „pe unde” cele mai frumoase piese de teatru radiofonic, din fonoteca de aur.

title="Duminică, ora 18:05" > TEATRU RADIOFONIC
Pasiunea mea agricultura
cache/resized/5b38a7caa79dc893060bd4862680b3c4.jpg
Duminică, ora 09:05

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.

title="Duminică, ora 09:05" > Pasiunea mea agricultura
Fermier in Romania

TOP ȘTIRE

Ianuarie 31, 2023

Zeci de mii de păsări vor fi eutaniasiate după confirmarea gripei aviare la ferme din Braşov

in Actualitatea agricola
Peste 200.000 de păsări trebuie eutanasiate după confirmarea a trei focare de gripă aviară pe platforma zootehnică din Codlea, judeţul Braşov.

ULTIMELE ŞTIRI

Plăţi de peste 276 milioane de euro către beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au încasat peste 276 milioane de euro, sumă transmisă spre decontare Comisiei Europene, informează Agenţia pentru Finanţarea…

Zeci de mii de păsări vor fi eutaniasiate după confirmarea gripei aviare la ferme din Braşov

Peste 200.000 de păsări trebuie eutanasiate după confirmarea a trei focare de gripă aviară pe platforma zootehnică din Codlea, judeţul Braşov.

România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii solului şi îmbunătăţirea sistemului de irigaţii, a declarat…
Azi vă propun căteva posibilităţi de valorificare superioară a fructelor în produse alimentare sănătoase. Cătina albă oxidează uşor şi astfel îşi schimbă nu numai culoarea ci şi gustul, De aceea, fructele nu trebuie să vină în contact cu metale, se folosesc linguri din lemn şi vase din ceramică. Prelucrate cu atenţie,  produsele se toarnă pe cât posibil în sticle bine închise şi se păstrează la rece şi la întuneric, conţinutul de vitamine rămânând nealterat ...

Vă recomandăm

Potrivit unui studiu, aproape jumătate dintre tinerii chestionați din întreaga lume raportează că anxietatea legată de climă le afectează viața de zi ...
Fermier în România
cache/resized/8c181e6110e6018db5eafd8f75015d92.jpg
Luni, ora 17:05

„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? La noi afli tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole și marketing la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.

title="Luni, ora 17:05" > Fermier în România
expoziție de fotografie

Primul an de război în Europa, cu impact la nivel mondial, se încheie fără un orizont de pace. Jurnalistul IIie Pintea, trimis special al Radio România ActuaIități în Ucraina, împărtășește publicului

Stiri regionale
RadiRo, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, a început, duminică seară printr-un concert care a inclus Rapsodia nr. 1 de George Enescu şi un program Ravel-Debussy.
Ediţia aniversară a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, eveniment organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 18 noiembrie, marcând festiv cei 25 de ani.
Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a 13-a ediție, revine la Cluj începând de joi, 15 noiembrie, și propune pentru acest an o ediție cu Efecte Secundare!
Ediţia cu numărul 25 a Târgului Internaţional Gaudeamus, eveniment organizat de Radio România, iniţiat în urmă cu un sfert de veac, va avea loc în perioada 14 – 18 noiembrie.
Două producţii ale Teatrului Naţional Radiofonic, ambele în regia Ilincăi Stihi, participă la competiţia internaţională Prix Italia 2018.
Vești și povești
cache/resized/0050bc7a35e0612dea606c5e87fc9557.jpg
Duminică, ora 12:20

Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!

title="Duminică, ora 12:20" > Vești și povești
De prin lume adunate
cache/resized/62c88b54eda95ed6db553bc4c55a9cd1.jpg
Sâmbătă, ora 09:05

Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!

title="Sâmbătă, ora 09:05" > De prin lume adunate
Fecior la oaste
cache/resized/2d398ad30bd105089233ea28bad721c3.jpg
Sâmbătă, ora 11:05

De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.

title="Sâmbătă, ora 11:05" > Fecior la oaste
Departe de acasă
cache/resized/9ad2598f3f40cf714ccb65526fe57930.jpg
Duminică, ora 17.00

Emisiune realizată și prezentată de Simona Popescu. O legătură de suflet între cei plecați la muncă în străinătate și cei rămași acasă, o minimă alinare a suferințelor prin care trec milioane de români, oriunde s-ar afla.

title="Duminică, ora 17.00" > Departe de acasă
Anuţa Motofelea, îndrăgita cântăreaţă de muzică populară originară din satul Arşiţa, comuna Măgura Ilvei, face parte din Ansamblul Artistic Profesionist "Dor Românesc", al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, este solist profesionist şi a avut ca şi model de urmat pe neuitata Valeria Peter Predescu. Mare parte din repertoriul Anuţei şi l-a clădit aducând la lumină vechile ...
Centrul de Cultură și Arte "George Topârceanu" va fi, în acest weekend, gazda festivalului de colinde "Curtea Domnească". Pe scenă vor urca sute de colindători din toată țara, potrivit corespondentului Antena Satelor, Constantin Pașol. La tradiționalul concert de Crăciun organizat aici, sunt invitate, pe lângă corul Orfeu din Curtea de Argeș, nume mari ale scenei românești, precum soprana ...
Tita Bărbulescu s-a născut pe 15 februarie 1936, în orașul Topoloveni, județul Argeș. Și-a însușit talentul tatălui Constantin Bărbulescu, un cunoscut lăutar din zona Argeșului, de la o vârstă fragedă. La 14 ani a fost cooptată să facă parte din Corul Căminului Cultural Topoloveni-Călinești unde participă la Concursul căminelor culturale pe țară câștigând locul I ca solistă vocală în cadrul ...
În încercarea de a veni în sprijinul fermierior şi de a menţine agricultura, atât de afectată în această perioadă, pe linia de plutire, Guvernul va introduce o schemă de garantare a creditelor din agricultură. Premierul Ludovic Orban ...
Lada de zestre

TOP ȘTIRE

Ianuarie 17, 2023

Patrimoniul cultural imaterial - cultura în armonie cu natura

in Cultura populara
Lemnul în cultura tradițională Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași și Academia Română – Filiala Iași organizează vineri, 20 ianuarie 2023, dezbaterea multidisciplinară „Lemnul în…

ULTIMELE ŞTIRI

'Botezul cailor' sau 'Mersul cu urâţii' - obiceiuri de Bobotează şi de Sfântul Ioan în Dolj

'Păzitul fântânilor', 'Bradurile', 'Botezul cailor' sau 'Mersul cu urâţii' sunt obiceiuri care se mai păstrează în unele comune din judeţul Dolj de Bobotează şi Sfântul Ioan, când se încheie perioada…

Obiceiuri de Crăciunul bătrân, păstrate de ucrainenii din Tulcea

Vecera şi Svatâi Vecer, seara sfântă de ajun, sunt câteva obiceiuri care s-au mai păstrat în unele comunităţi de ucraineni din judeţul Tulcea, potrivit cercetătorului Alexandru Chiselev din cadrul Muzeului de…

Adălmașul șezătorii, la Geoagiu de Sus

Multe vorbe am auzit despre șezătorile satului românesc. Ba că „se mărită”, cum fac codanele ajunse la vârsta îndrăgostirii, ba că „se botează”, ca pruncii veniți pe lume să aducă slavă Atotștiutorului.

Vă recomandăm

Rador
Publicul bucureştean va avea ocazia să asculte cea mai mare orgă din sud-estul Europei (7.600 de tuburi): orga Sălii Radio, construită în Cehia, în 1960.
Noul An debutează la Sala Radio cu un eveniment de gală: concertul inaugural din suita de evenimente speciale pregătite de Orchestrele şi Corurile Radio România pentru a aniversa Anul Internaţional Beethoven, sărbătorit oficial în întreaga lume, la împlinirea a 250 de ani de la naşterea marelui ...
Aţi ascultat vreodată un cor de smartphone-uri? Ce mai compun astăzi compozitorii români şi străini?  Racordarea României la creaţia muzicală contemporană este punctată printr-o tradiţie instaurată de mulţi ani pe scena Sălii Radio.
Radio France şi Radio România au încheiat un acord de colaborare, care se va derula timp de 4 ani. Documentul a fost semnat, la Paris, de preşedinţii celor două posturi de radio. 
Doar o lună ne desparte de debutul singurului festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo”, un eveniment organizat de Radio România.
Lada de zestre
cache/resized/4b680e15176c526bc3fbd6252780be34.jpg
Luni, ora 15:00

Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.

title="Luni, ora 15:00" > Lada de zestre
romanii din ucraina

Etnicii români din Ucraina sunt dezamăgiţi de prevederile noii Legi privind minorităţile, adoptată recent de Rada Supremă. Actul normativ ar fi trebuit să rezolve problema educaţiei în limba maternă, singurele aspecte pozitive ţinând însă de cadrul juridic. Ce aduce nou această lege pentru

puterea credinței

Rugăciunea de seara este foarte importantă pentru a merge liniștit la culcare. Nu te băga în pat înainte să o rostești. Rugaciunea de seara a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in

Masa românilor, mai presus de bucatele sale, a avut din totdeauna un caracter ritual, iar mâncarea o origine divină. Să ne amintim că țăranul mulțumește lui Dumnezeu pentru masă, oricât ar fi muncit pentru ea. Sub acest semn divin, masa are rânduielile ei: trebuie neapărat să mănânci așezat la ...
Pe data de 03 ianuarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfantului Proroc Maleahi. Sfantul Prooroc a facut parte din semintia lui Levi. A trait cu patru sute de ani inainte de intruparea Domnului si a profetit in timpul lui Ezdra. Cartea profetului Maleahi reda mustrarile adresate de ...
Visul oricărui bărbat de modă veche este ca femeia să fie mută; precum şi visul oricărei femei de acelaşi tip care pare a fi cel cu bărbatul surd. Amândoi au nevoie și de puțină independenţă.  Care să le permită să se creadă că ei sunt şefii din gospodărie, fiecare în felul lui, ...
Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, ...
Vrem sa stii

TOP ȘTIRE

Februarie 02, 2023

Executivul a aprobat sistemul de management al datelor personale

in Utile
La şedinţa de ieri, Executivul a aprobat sistemul de management al datelor personale ale cetăţenilor ce vor fi stocate în viitoarele centre de date guvernamentale.

ULTIMELE ŞTIRI

Atenție! Noi atacuri cu link-uri care se propagă prin intermediul mesajelor pe reţelele social media

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atenţionează că au revenit atacurile cu link-uri maliţioase care se propagă prin intermediul mesajelor pe reţelele social media.

Pacienţii oncologici, cei cu diabet şi boli rare vor beneficia de noi medicamente gratuite

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a opt noi molecule, dintre care…

Unii elevi vor intra în vacanţă vineri, după finalizarea cursurilor

Unii elevi vor intra în vacanţă vineri, după finalizarea cursurilor, în funcţie de decizia inspectoratelor şcolare, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Vă recomandăm

PARTENERI
Toți oamenii vor să fie mai slabi și să fie sănătoși. Însă unii dintre ei, din pricina miturilor care circulă despre slăbit, sănătate și stare de bine, cad în capcană. Iata trei greseli pe care le fac oamenii care
Ce înseamnă să fii un părinte bun? Care sunt caracteristicile lui? Desigur, definițiile vor fi diferite, însă există câteva puncte comune. Iata 6 lucruri pe care le fac parintii buni. 1) Ghideaza si ofera
Relatia dintre parinte si copil se formeaza inca inainte de a se naste. Atat mama, cat si tata comunica cu cel mic, isi doresc sa aiba o relatie parinte-copil extrem de trainica, sa realizeze un parteneriat bazat pe
Vrem să știi
cache/resized/326858ef0bf32118d0272265c79238d4.jpg
Luni, ora 10:05

Vrei să-ți faci viața mai frumoasă și mai sănătoasă, să-ți educi copiii și să-ți investești eficient timpul? Întrebările tale găsesc la noi un răspuns avizat. Pentru că aducem în studio, pentru tine, cei mai buni consultanți.

title="Luni, ora 10:05" > Vrem să știi
Unirea Principatelor Romane

Cu 21 de focuri de tun, trase de la Arsenalul armatei, s-a anunţat Capitalei începerea serbărilor Jubileului Unirii Principatelor. În 24 ianuarie 1909 se aniversau 50 de ani de la ceea ce noi azi

PARTENERI
Cea mai puternică rugăciune ca să atragi banii! Citește-o în fiecare zi și vezi ce se va întâmpla! Dacă ai încercat, fără prea mult succes totusi, sa te imbogatesti poate ca este timpul sa
Ce înseamnă caând visezi copil mic. Chiar și persoanele care nu au copii pot visa bebeluși în diferite ipostaze. Totuși, uneori, apariția bruscă a unui bebeluș în vis te stresează – ai
Ce înseamnă când visezi pisici. Când visezi pisici iese la lumina latura ta feminină. Pisicile reprezintă feminitatea dintr-un om, indiferent că este femeie sau bărbat. Faptul ca visezi pisici
Sunt puține lucruri la fel de puternice precum o respirație profundă care te pot ajuta să te relaxezi. Iata 5 exercitii antice de repiratie profunda, foarte puternice, care iti vor da o stare de bine si te vor ajuta sa te relaxezi. ...
Prevenţia primară, screeningul şi depistarea precoce, încă de la primele semne, sunt cele mai eficiente metode de combatere a cancerului, subliniază INSP, într-un mesaj transmis vineri prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva acestei afecţiuni (4 ...
Vrei sa slabesti? Fii atent la somn! Numărul de ore, dormit în întuneric sau nu, greșeli de a nu face înainte de a merge la culcare... Iată cum să-ți maximizezi șansele de a-ți arde caloriile în timp ce dormi. Lipsa somnului stimulează apetitul ...
Bananele sunt o alegere ideală pentru micul dejun, datorită nutrienţilor, sărurilor minerale şi vitaminelor uşor digerabile. Bananele conţin efedrină, care stimulează sistemul nervos central şi are efect tonic. Pentru un astfel de efect de ...
Acum, că dezlegare s-a dat la orice fel de bucate și că se apropie sărbătoarea Anului Nou, când, zice-se, se gătește musai pește, atunci ne-am gândit că de folos v-ar fi rețeta asta de Șalău în aspic! "Preuteasa" parintelui Ignatie a fost dintotdeauna femeie vrednica. Tinea casa cu mana de fier, cuhnia, pe cei cinci prunci "daruiti de Domnul", parohia intreaga si ...
Funcţia principală a garniturilor de etanşare pentru ferestre este de a proteja împotriva zăpezii, a prafului, a zgomotului şi a umidităţii. Aceste garnituri de etanşare pentru ferestre sigilează structurile ferestrelor şi sunt direct ...
Pentru a le permite seniorilor noștri să rămână acasă cât mai mult posibil, există diverse soluții ușor de implementat. Amenajări interioare mici, sistem de asistență la distanță, activități fizice și intelectuale adaptate... Descoperiți ...
Majoritatea plantelor au nevoie de îngrijire specială și bineînțeles anumite condiții pentru a supraviețui în timpul anotimpului friguros. Fie ca le tinem pe terasa, pe balcon sau in casa, ele au nevoie de atentie sporita pentru a putea sa ...
Demult, demult tare, satul românesc cunoștea doar câteva instituții – și dați-mi voie să le zic așa, deși nu vorbim de forme administrative comparabile cu ce avem azi – dar existau câteva instituții care adunau oamenii laolaltă, pentru a discuta ...
Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din magazin. Și mai economic. Reteta de ghimbir confiatLuați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.Apoi tăiați-le în cuburi.Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la ...
Un pietruş care a fost inelat în august 2022 în Delta Dunării a fost fotografiat patru luni mai târziu în sudul Africii, a informat, miercuri, Societatea Ornitologică Română. Cei peste 8.000 de kilometri străbătuţi în 108 zile reprezintă astfel ...
Carne, brânză, tofu, ceai, cafea... obiceiurile noastre alimentare sunt înscrise în genele noastre. Acestea sunt concluziile unei noi cercetări efectuate de cercetători japonezi. Dragostea ta pentru brânză sau dezgustul tău pentru cafea nu s-ar ...
La două săptămâni după ce Spike, din Statele Unite, a fost declarat cel mai bătrân câine în viaţă din lume, Guinness World Records a primit dovada existenţei unui exemplar canin mai vârstnic decât el. Bobi, născut la 11 mai 1992, nu este doar ...
Lacurile sărate aflate în vecinătatea comunei Ocna Şugatag, situată la poalele Munţilor Gutâi, vor fi amenajate şi introduse în circuitul turistic al judeţului Maramureş, a declarat joi primarul Ioan Oanea. Edilul a mai precizat că amenajarea ...
În noul an te-ai putea simți că arunci zarurile și lași universul să preia controlul, dar 2023 va fi cel mai important an pentru carieră a câtorva semne zodiacale, așa că pregătește-te să te pui pe treabă. Deși există o serie de evenimente astrologice și noi energii cu care să lucrezi în 2023, iată principalele concluzii pentru carieră: Saturn intră în Pești pe 7 ...
Dunărea este un fluviu internaţional deoarece trece prin multe ţări europene, pe malurile ei se află capitale şi oraşe mari. Este cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană. Fluviul Dunărea este al doilea ca lungime din Europa. Lungimea sa este ...
Ne este dragă România pentru Cascada Cailor din Munții Rodnei, de lângă Borșa. Cea mai mare cădere de apă din țara noastră, de 100 de metri înălțime, are, ca orice cascadă care se respectă, legendele ei, de care maramureșenii sunt mândri. ...
Satul clujean Mărgău este cunoscut, încă din cele mai vechi timpuri, ca fiind satul în care mulți localnici se ocupau de pus sticla la geamuri și uși. Mai precis erau geamgii. In zilele noastre meseria nu se mai practică, însă , de pe urma ...
SPORT
Lumea fotbalului mondial este în doliu. Marele fotbalist brazilian Pelé s-a stins din viaţă, la vârsta de 82 de ani. În cariera sa, Pelé a câştigat de trei ori Cupa Mondială. "Dacă fotbalul nu s-ar fi numit aşa, ar
Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al
Programul fazei eliminatorii a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. OPTIMILE DE FINALĂSâmbătă 3 decembrieMeciul 49: Olanda - SUA 3-1 (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan)Au marcat: Memphis Depay (10), Daley
Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept