-

Actualitatea agricola

Crescătorii de ovine care vor să valorifice producţia primară sau produsele obţinute prin procesarea producţiei primare trbuie să fie spijiniţi pentru a obţine de la Directiile Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (DSVSA) judeţene document de înregistrare pentru vânzare cu amănuntul, document care stabileşte: codul producătorului, produsele care se valorifică, cantitatea, locul de comercializare şi aria de distribuţie, arata Colegiul Medicilor Veterinari din Judeţul Sibiu.

Cu un procent de acizi graşi nesaturaţi ce ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau somon, carnea de porc Mangaliţa redevine în topul preferinţelor românilor.

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, un obicei tradiţional specific poporului român, în special pentru populaţia care locuieşte la ţară sau în zonele mărginaşe ale oraşelor, este reprezentat de sacrificarea porcului pentru asigurarea cărnii şi a preparatelor din carne de porc necesare în gospodăria individuală respectivă, atentioneaza Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu.