-

Oportunități pentru agricultori: pot deveni formatori

O importantă sursă de venituri, în perioada următoare, o va reprezenta formarea profesională în domenii care până acum au fost tratate cu superficialitate, din acest punct de vedere.

Agricultura devine din ce în ce mai importantă, în condițiile în care se discută de o posibilă criză de alimente în viitor.

Iar formarea profesională a devenit o necesitate, mai ales după ce au fost introduse noi criterii de eligibilitate pentru cei care vor să acceseze fonduri europene nerambursabile în acest domeniu.

Mulți dintre cei care practică agricultura nu s-au gândit, până acum, să facă și niște cursuri de formare profesională în acest domeniu – și, cu atât mai puțin, să devină formatori.

Acum este nevoie de astfel de specializări.

În proiectele cu finanțare din fonduri europene nerambursabile se pot include și cursuri de formare profesională pentru agricultori.

Fără acestea, este posibil ca în viitor să nu se mai poată accesa fondurile.

Chiar în această perioadă se acordă finanțări de până la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri care doresc să se instaleze în mediul rural, prin Măsura 6.1 AFIR, dar una dintre condițiile de eligibilitate este ca fermierul să aibă măcar un curs de formare profesională în acest domeniu.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite