-

Controale la Centrele de colectare a laptelui din Bistrița Năsăud

Zeci de amenzi în valoare de peste 47.000 de lei au fost aplicate de inspectorii sanitar-veterinari din județul Bistrița-Năsăud, la Centrele de colectare a laptelui din județ.

Inspectorii au vizitat în ultima lună peste 100 de exploatații de vaci, peste 50 de centre de colectare a laptelui și peste 10 unități de procesare a laptelui. Din păcate au fost constatate și lucruri mai puțin plăcute , mizerie, animale neîntreținute și fără documente legale, echipamente de protecție incomplete și substanțe de igienizare neconforme, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

De asemenea, s-a constatat că la exploatațiile comerciale și non-profesionale nu se respectă regulile privind igiena mulsului, animalele sunt cumpărate și vândute fără documente legale, nu sunt respectate condițiile de biosecuritate și nici cerințele de protecție și bunăstare a animalelor.

La centrele de colectare a laptelui inspectorii au găsit echipamente și spații neîntreținute corespunzător, neasigurarea apei calde pentru personal, echipamente de protecție sanitară incmplete sau substanțe de igienizare neconforme.

Aceleași probleme au fost găsite și la unitățile de procesare a laptelui: paviment, pereți și tavan neîntreținute corespunzător, igienă necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor de lucru.

Au fost aplicate așadar , 32 de amenzi, în valoare totală de 47.300 de lei , cea mai mare amendă fiind în valoare de 16.000 de lei.

Foto: pixabay

Articole înrudite