-

Crescătorii de oi se plâng că nu vor avea unde să îşi vândă mieii

Se apropie Paştele Ortodox, iar crescătorii de oi se plâng că nu vor avea unde să îşi vândă mieii, pe fondul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Cumpărătorii pot merge direct la ferme pentru a cumpăra animalele, dar sunt şi în abatoare specializate.

Fermierii vor fi afectaţi în acest an, având în vedere că târgurile de animale au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, iar transportul animalelor este restricţionat din cauza pestei porcine africane.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Robert Spânu: Ţin să precizez că sacrificarea ovinelor se va face numai în abatoarele autorizate, pe raza judeţului Gorj avem un abator autorizat pentru a sacrifica miei. Acestea trebuie să provină din exploataţii în care animalele sunt sănătoase, însoţite de certificate de sănătate şi formular privind lanţul alimentar. Cu ocazia sărbătorilor pot să îşi mai vândă de la fermă sau de la exploataţie animalul în viu pentru a putea să şi-l sacrifice fiecare la el acasă.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în judeţul Gorj vor fi sacrificaţi aproximativ 4.000 de miei. Crescătorii de animale spun că şi în acest an majoritatea ovinelor vor merge la export, noteaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay