Platforma online unde fermierii pot tranzacţiona cereale şi porumb – o premieră în România
Fermierii care au întâmpinat dificultăţi în a-şi vinde producţia de cereale către partenerii direcţi la preţuri transparente şi corecte au de acum un sprijin real.

08 Februarie 2020, 10:51
Este vorba despre o platformă digitală de comercializare online a cerealelor, realizată de către Commoditrader în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Porumb din Romania (APPR). Obiectivul proiectului este sprijinirea fermierului român să aibă acces la informații despre piața locală și internațională de tranzacționare a porumbului și cerealelor, să acceseze mai mulți parteneri de afaceri direcți, beneficiind de o piață competitivă și mai transparentă și de condiții favorabile de negociere, în timp ce facilitează accesul cumpărătorilor către fermieri.
“România este una dintre cele mai mari piețe agricole din Europa, așadar o piață importantă pentru noi și prima în care am lansat platforma Commoditrader în afara țării de origine, Danemarca, unde proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu fermieri și asociații de fermieri. Prin parteneriatul cu APPR dorim să oferim fermierilor din asociație posibilitatea să-și comercializeze produsele agricole în condiții transparente de piață și preț. Dacă până acum agricultorii erau nevoiți să-și vândă recoltele în campanie pentru că nu aveau condiții de depozitare adecvate sau acestea lipseau în totalitate, prin platforma noastră pot accesa, spre exemplu, parteneri variați precum fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obțină prețuri mai bune, a declarat Ida Boesen, cofondatorul companiei daneze.
Commoditrader și APPR își propun să creeze condiții comerciale mai bune și acces la piața locală și globală pentru producătorii români de cereale printr-o piață online, unde casele comerciale locale, internaționale și externe pot licita porumbul produs în fermele din România. Colaborarea este bazată pe o înțelegere comună pentru a lucra pentru fermieri și în interesul lor. Platforma va fi oferită ca un serviciu gratuit în ceea ce privește comerțul, iar fermierul va putea să o folosească pentru a se informa despre nivelul prețurilor produselor agricole, pentru a-și lista produsele și pentru a vinde sau cumpăra.
Cele două entități vor iniția proiecte comune precum întâlniri și evenimente dedicate fermierilor pentru a le asigura informații utile în vederea unui management eficient al fermei și crearea unei cooperări mai bune în domeniul comerțului cu bunuri agricole.