-

Roboţi, drone şi utilaje cu senzori performanţi - viitorul agriculturii

Specialiștii în agricultură sunt de părere că în viitor va exista o varietate mai mare de plante și de animale, ce vor reprezenta hrană pentru oameni.

De asemenea, vor fi favorizate cele care au productivitate mai mare, deoarece agricultura viitorului va fi una intens tehnologizată.

Nu este exclus să vedem peste câțiva ani, pe ogoare, roboți, drone și utilaje dotate cu senzori performanți.

De asemenea, este posibil ca organismele modificate genetic să devină tot mai răspândite. Afirmaţiile aparţin Roxanei Vidican, profesor universitar - Decanul Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Cluj Napoca.

Dezvoltarea noilor tehnologii schimbă radical agricultura viitorului. Deja, tractoarele ghidate prin GPS sau dronele devin prezențe tot mai obișnuite inclusiv pe terenurile din România .

Viitorul ar putea să aducă schimbarea atitudinii față de organismele modificate genetic. În prezent, în principiu, acestea sunt interzise în Uniunea Europeană, însă sunt utilizate pe scară tot mai largă în America de Nord.

Roxana Vidican crede că organismele modificate genetic vor deveni tot mai larg răspândite, pentru că utilizarea lor va însemna o cantitate mai mică de pesticide.

Decanul Facultăţii de Agricultură de la USAMV Cluj Napoca a făcut toate aceste afirmaţii în cadrul unei emisiuni la România Via Cluj.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite