-

O nouă metodologie de gestionare a epidemiei de COVID-19

În Franţa, ministrul sănătăţii a anunţat o nouă metodologie de gestionare a epidemiei de COVID-19, cu restricţii locale şi temporare, în funcţie de gravitatea situaţiei.

Totuşi, Guvernul de la Paris nu se gândeşte deocamdată să reimpună carantina populaţiei la nivelul unor oraşe sau comune şi nici măcar în anumite cartiere. La întâlnirea săptămânală cu presa privind gestionarea epidemiei, ministrul sănătăţii, Olivier Véran, a declarat că situaţia s-a înrăutăţit continuu, mai ales în ultimele două săptămâni. Rata de pozitivitate a testelor a ajuns la 6%, iar rata de incidenţă a epidemiei raportată la populaţia ţării se situează acum la 95 de cazuri pozitive la suta de mii de locuitori. Cea mai îngrijorătoare cifră este cea înregistrată în serviciile de reanimare, unde 19% din paturi sunt ocupate de pacienţii cu COVID.
Olivier Véran: Situaţia continuă să se degradeze, iar circulaţia virusului atinge în unele teritorii asemenea niveluri încât consecinţele sanitare, şi în mod special tensiunea din spitale, ne obligă să luăm măsuri suplimentare. Pentru fiecare regiune vom aplica măsuri adaptate, care să ne permită continuarea vieţii economice, sociale, culturale, reducând şi reglementând în acelaşi timp acele evenimente şi activităţi care sunt favorabile transmiterii şi circulaţiei virusului.”
Ministrul a prezentat o nouă grafică a hărţii Franţei, unde departamentele sunt clasate, în funcţie de gravitatea situaţiei, în stare de alertă, alertă întărită şi alertă maximă, după care nu mai urmează decât starea de urgenţă sanitară, la care nimeni nu mai doreşte să ajungă.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite