-

Care sunt oraşele unde rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori

14 oraşe din întreaga ţară au o rată de incidenţă de peste 6 cazuri la mia de locuitori - printre acestea Capitala, Clujul şi Timişoara.

Cursurile şcolare ar putea continua în format fizic şi după depăşirea acestui nivel şi ar urma să fie suspendate doar în funcţie de numărul de cazuri de Covid din fiecare unitate.

download

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a hotărât ieri acest lucru, însă o decizie finală este aşteptată până mâine (n.r. vineri 1 octombrie a.c.) - a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Am deplină disponibilitate de a semna alături de ministrul sănătăţii modificarea ordinului comun, pe baza unei hotărâri CNSU, care să aibă valoare de hotărâre de guvern, care să abiliteze ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţii să modifice scenariul de funcţionare în aşa fel încât până vineri el să poată fi anunţat.

În ultima săptămână au fost confirmaţi cu COVID aproape 8.500 de elevi şi preşcolari şi circa 2.700 de angajaţi din învăţământ. Bilanţul anunţat, ieri, de autorităţi precizează că 20 de minori sunt la Terapie Intensivă şi 290 internaţi în spitale, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite

 • Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine

  Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine

  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie, ora 16:02) - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Mira Gomboş - Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine, iar prima problemă o reprezintă transmisibilitatea, spun specialiştii. Primele cazuri identificate în România şi în străinătate arată că virusul nu provoacă forme grave de boală, ceea ce ar fi o veste bună, a precizat pentru Radio România Târgu Mureş şeful laboratorului de analize medicale al Spitalului Clinic Judeţean, profesor doctor Adrian Man.
  Adrian Man: Din câte am auzit, nu este atât de virulentă tulpina faţă de tulpina Delta, indiană. Dacă e într-adevăr aşa, e bine, dar e foarte transmisibilă, aşa se pare. Înseamnă că s-ar putea întâmpla să avem încă un val, /că ar fi/ o tulpină predominantă Omicronul, dar nefiind patogenă, neputând cauza boala foarte severă, vom trece uşor prin boală, mai ales cu vaccinările, care au fost masive în ultima perioadă în lume. Şi s-ar putea să se stingă pandemia cu totul, la un momet dat, din cauză că, nefiind patogen, persoanele se vindecă repede, nu mai transmit uşor.
  Realizator: Medicul Adrian Man a mai spus că varianta Omicron ar putea aduce şi sfârşitul pandemiei.

 • Incidenţa cazurilor de COVID-19, în continuă scădere

  Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 252, Braşov - 55, Arad - 51, Cluj şi Timiş - câte 50, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

 • Primele cazuri de Omicron din România. Noua tulpină, confirmată la două persoane

  Infectarea cu tulpina Omicron a coronavirusului a fost confirmată de Institutul Naţional de Sănătate Publică la doi români, pasageri ai cursei Africa de Sud - Bucureşti, care a aterizat în ţară în urmă cu câteva zile.

 • Vaccinarea anti COVID a copiilor peste 5 ani ar putea debuta în decembrie

  Luna viitoare ar putea începe și la noi în țară vaccinare anti COVID a copiilor de peste 5 ani cu serul produs de Pfizer BioNTech.

 • Molnupiravirul, un tratament oral antiviral pentru COVID-19

  În România avem în continuare un număr-record de pacienţi internaţi la ATI - 1.902. Şi, la fel ca şi în ultima perioadă, nu mai este niciun pat liber.