-

Pandemia de COVID-19 va avea impact major în următorii ani asupra sănătăţii mintale a copiilor

Organizaţia ONU pentru Copii (UNICEF) a avertizat luni că sănătatea mintală a copiilor s-ar putea deteriora în următorii ani din cauza pandemiei de COVID-19. UNICEF a făcut apel la investiţii urgente în serviciile de sănătate mintală dedicate copiilor şi adolescenţilor.

În timpul pandemiei de COVID-19, peste 1,6 miliarde de copii au fost afectaţi de perturbarea procesului de învăţământ şi au suferit izolări la domiciliu, lipsiţi de contact social cu prietenii şi familia lărgită. Un raport al UNICEF estimează că unul din şapte copii cu vârste între 10 şi 19 ani suferă de tulburări mentale de la anxietate la depresie, bulimie sau anorexie. Raportul, bazat pe observaţii făcute în 21 de ţări ale lumii de UNICEF şi Gallup, subliniază că 20% dintre tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani au declarat că au resimţit adeseori depresia sau au manifestat puţin interes în a face diverse acţiuni şi activităţi. 

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine

  Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine

  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie, ora 16:02) - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Mira Gomboş - Datele privind virulenţa noii variante Omicron sunt deocamdată puţine, iar prima problemă o reprezintă transmisibilitatea, spun specialiştii. Primele cazuri identificate în România şi în străinătate arată că virusul nu provoacă forme grave de boală, ceea ce ar fi o veste bună, a precizat pentru Radio România Târgu Mureş şeful laboratorului de analize medicale al Spitalului Clinic Judeţean, profesor doctor Adrian Man.
  Adrian Man: Din câte am auzit, nu este atât de virulentă tulpina faţă de tulpina Delta, indiană. Dacă e într-adevăr aşa, e bine, dar e foarte transmisibilă, aşa se pare. Înseamnă că s-ar putea întâmpla să avem încă un val, /că ar fi/ o tulpină predominantă Omicronul, dar nefiind patogenă, neputând cauza boala foarte severă, vom trece uşor prin boală, mai ales cu vaccinările, care au fost masive în ultima perioadă în lume. Şi s-ar putea să se stingă pandemia cu totul, la un momet dat, din cauză că, nefiind patogen, persoanele se vindecă repede, nu mai transmit uşor.
  Realizator: Medicul Adrian Man a mai spus că varianta Omicron ar putea aduce şi sfârşitul pandemiei.

 • Incidenţa cazurilor de COVID-19, în continuă scădere

  Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 252, Braşov - 55, Arad - 51, Cluj şi Timiş - câte 50, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

 • Primele cazuri de Omicron din România. Noua tulpină, confirmată la două persoane

  Infectarea cu tulpina Omicron a coronavirusului a fost confirmată de Institutul Naţional de Sănătate Publică la doi români, pasageri ai cursei Africa de Sud - Bucureşti, care a aterizat în ţară în urmă cu câteva zile.

 • Vaccinarea anti COVID a copiilor peste 5 ani ar putea debuta în decembrie

  Luna viitoare ar putea începe și la noi în țară vaccinare anti COVID a copiilor de peste 5 ani cu serul produs de Pfizer BioNTech.

 • Molnupiravirul, un tratament oral antiviral pentru COVID-19

  În România avem în continuare un număr-record de pacienţi internaţi la ATI - 1.902. Şi, la fel ca şi în ultima perioadă, nu mai este niciun pat liber.