-

Festivalului Internațional de Folclor "Cântecele Munților"

Sibiul se pregătește pentru unul dintre evenimentele de vârf dedicate folclorului și tradițiilor populare. Este vorba despre cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor "Cântecele Munților", care va avea loc în perioada 2-6 august.

În Piata Mare a Sibiului vor avea loc spectacole în aer liber, seri tradiționale cu specific gastronomic și parade ale portului popular.

Evenimentul cultural își propune să evidențieze bogăția și frumusețea culturii tradiționale, frumusețea cântecelor și dansurilor, a costumelor populare și a specificului gastronomic al fiecărui popor reprezentat în festival.

„Reușim acest lucru prin diversitatea evenimentelor organizate, așa că și în acest an invităm publicul să deprindă pași de dans în timpul atelierelor susținute de ansambluri, să se bucure de culoare la parada portului popular, de savoarea preparatelor tradiționale, în cadrul serilor cu specific gastronomic, și de întâlnirea cu interpreți îndrăgiți la spectacolele în aer liber.” Silvia MACREA, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Si anul acesta, călătoria muzicală dublată de cea coregrafică va purta publicul adunat în Piața Mare prin zonele etnografice ale Ardealului, Olteniei, Munteniei, Banatului și Moldovei, dar și prin cultura populară și tradițiile invitaților de pe alte meleaguri, precum Polonia, Serbia, Grecia sau Georgia.

Sursa foto

 

Articole înrudite