-

Pregătirile pentru Festivalului de Muzică Lăutărească "ZAVAIDOC", sunt în toi

Evenimentul din acest an se va desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești.

A fost desemnat și juriul festivalului care îl va avea ca președinte pe maestrul Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Ceilați membrii sunt: Teodora Anca Negoescu, redactor muzical la Radio România și Georgeta Chițoran-Orășanu, profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

Invitații în recitalurile extraordinare ale festivalului sunt: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Paul Gheorghe, Grupul Vocal Zavaidoc. Acompaniază Taraful Marin Alexandru.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești își propune revigorarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului da și omagierea lui Zavaidoc, pe numele adevărat Marin Teodorescu, un lăutar de prestigiu al perioadei interbelice, născut la Pitești, la 8 martie 1896.

Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare, festivitatea de premiere și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului. La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara, care au depășit vârsta de 18 ani, și care vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.

Înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești.

Regulamentul și fișa de înscriere la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Preselecția va avea loc la sediul Filarmonicii Pitești, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, iar concursul, festivitatea de premiere și recitalurile extraordinare se vor desfășura în aceeași zi de la ora 18.00, la sediul Filarmonicii Pitești.

Sursa&foto: Constantin Pasol

Articole înrudite