-

Începe Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, se va desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18.00, la sediul Filarmonicii din Pitești.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, își propune revigorarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului.

Totodată se dorește și omagierea vestitului lăutar Zavaidoc, pe numele adevărat Marin Teodorescu, un lăutar de prestigiu al perioadei interbelice, născut la Pitești, la 8 martie 1896.

Festivalul cuprinde un concurs de interpretare, festivitatea de premiere și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului precum: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu și Paul Gheorghe.

Concurenții cu vârsta de 18 ani, vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.

Juriul este format din Adrian Grigoraș (președinte) - dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio, Teodora Anca Negoescu - redactor muzical la Radio România și Georgeta Chițoran-Orășanu - profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

Acompaniază Taraful Marin Alexandru.

Sursa&foto: Constantin Pașol

Articole înrudite