-

Câștigătorii Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc

Câștigătorii Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC sunt toți din județul Argeș.

Sâmbătă seara, într-un spectacol găzduit de Centrul Multifuncțional din Pitești, au fost desemnați cei mai buni interpreți.

Astfel, la cea de-a XIV-a ediție locul I a revenit Cristianei Pascu din Pitești, masterand la Facultatea de Muzică a Universității din Pitești.

Locul al II-lea a fost câștigat de tânăra Anamaria Trandafir din comuna argeșeană Bascov, iar locul III, Andrada Cârciumaru din comuna Mărăcineni de lângă Pitești.

După preselecție s-au calificat doar 6 concurenți.

Festivalul își propune revigorarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului. Totodată se va dorește și omagierea vestitului lăutar Zavaidoc, pe numele adevărat Marin Teodorescu, un lăutar de prestigiu al perioadei interbelice, născut la Pitești, la 8 martie 1896.

Juriul a fost format din Adrian Grigoraș (președinte) - dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio, Teodora Anca Negoescu - redactor muzical la Radio România și Georgeta Chițoran-Orășanu - profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

În recitaluri extraordinare au mai evoluat interpreți consacrați ai genului precum: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu și Paul Gheorghe.

A acompanit Taraful Marin Alexandru.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: Facebook - Centrul Cultural Pitești

Articole înrudite