-

Festival de colinde "Leru-i Ler"

Devenit deja tradițional, festivalul de colinde se desfășoară anual în preajma sarbatorilor de Crăciun, la Centrul Cultural "Nicolae Iorga" din orașul prahovean.

Evenimentul are loc sambată, 14 decembrie, de la ora 16:00, la Valenii de Munte, judet Prahova.

Județul Argeș participă și în acest an cu două prestigioase coruri cu palmares național și internațional. Corala "Dumitru Georgescu Kiriac", dirijată de profesorul Silviu Deaconescu și corala "Preot Ion Ionescu", dirijor preot Ion Isăroiu din Topoloveni.

Ajuns la ediția a VII-a, Festivalul "Leru-i Ler" promovează ansamblurile și formațiile corale din întreaga țară dar și colindele tradiționale românești.

Programul cuprinde atât colinde, de care românii aproape că uitaseră înainte de 1989, cât și piese cu specific al Sărbătorii Nașterii Domnului din repertoriu românesc sau internațional, originale sau prelucrări pentru formații corale.

Artiștii din Argeș vor prezenta câteva colinde românești din zona Argeș și Muscel, dar și cântări psaltice ori prelucrări folclorice românești sau piese corale din repertoriul internațional.

O piesă cu iz folcloric, specifică sărbătorii Nașterii Domnului este "M-o trimis mama la capre" pe care Corala Kiriac o va prezenta alături de solistul Mihai Căpeț, profesor de educație muzicală la Școala "Traian" din Pitești.

La manifestarea din urbea cunoscutului istoric și om de cultură Nicolae Iorga particiă formații corale din întreaga țară.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: radioconstanta.ro