-

Festivalul "Tita Bărbulescu", la Topoloveni (Argeș)

Festivalul-Concurs Național al Cântecului Popular Românesc ”Tita Bărbulescu” va avea loc anul acesta pe 5 și 6 martie la Topoloveni, județul Argeș.

Ajunsă la editia a VI-a, manifestarea din Topoloveni (n.r. locul în care s-a născut artista) își propune valorificarea tezaurului folcloric din Romania, afirmarea și promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul național de noi talente precum și prezentarea celor mai frumoase costume din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură "Preot Ion Ionescu", pe parcursul a două zile și cuprinde un concurs de interpretare precum și recitaluri extraordinare susținute de interpreți consacrați de muzică populară.

II amintim pe: Ștefania Rareș ,Ion Ghițulescu, Mariana Cimpoiașu, Ilie Dură, George Rotaru, Daniela Cernea, Veronica Dinu, Diana Călinescu, Valentin Grigorescu, George Nedelea precum și Grupurile vocale “Doruri Muscelene” si “Haiducii Vladicii”.

Acompaniamentul este asigurat de catre Orchestra de Muzica Populara “Doina Argesului”, dirijor Virgil Iordache.

Președintele juriului v-a fi prof. dr. Elise Stan, realizator de emisiuni la Televiziunea Română.

Manifestare este organizată de către Primaria și Consiliul Local din Topoloveni prin Casa de Cultura “Preot Ion Ionescu “ din localitate în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Argeș.

Intrarea la eveniment este liberă!

Sursa: Constantin Pasol