-

„Festivalul de Folclor al Cetăţii”, la Deva. Peste 40 de soliști, pe scenă

În vreme ce unele festivaluri de prestigiu dispar, sperăm noi, nu definitiv, hunedorenii oferă iubitorilor de tradiţii, cântec şi joc un nou motiv de bucurie. Detalii:

Petreci trei zile în Parcul Cetăţii din Deva cu prestigioase ansambluri folclorice din Târgu Mureş, Sibiu, Timişoara şi Deva. Peste 40 de solişti din întrega ţară, grupuri vocale şi instrumentale, ansambluri profesioniste vor evolua în faţa spectatorilor atât de dornici de astfel de manifestări.
Festivalul organizat de Primăria Deva şi Centrul Cultural "Drăgan Muntean" se va desfăşura în perioada 14 -16 iulie.
De la Ansamblul Profesionist "Banatul" din Timişoara aflăm că salbele vor răsuna la Deva, coregrafii sunt tare mândri de corpul de balet.
Ansamblul "Cindrelul Junii -Sibiului" adună în jurul său spuma tinerei generaţii de solişti din toate zonele folclorice, lângă alte nume de prestigiu.
Grupul "Ceteraşii de pe câmpie" va însoţi Ansamblul Artistic Profesionist "Mureşul" din Târgu Mureş.
Nu vor lipsi cele două formaţii reprezentative ale hunedorenilor: Ansamblul Profesionist "Drăgan Muntean" şi Ansamblul "Silvana" împreună cu Grupul "Florile dorului".
Miercuri, în jurul orei 9:40, Cristian Fodor, directorul Instituţiei Culturale organizatoare, aduce detalii ascultătorilor noştri.

RADOR