-

Măsuri speciale suplimentare anti-COVID-19. Detalii

Premierul Ludovic Orban a mai spus astăzi că reintroducerea unor restricţii sau impunerea carantinei trebuie stabilite în funcţie de situaţia locală, în condiţiile evoluţiei negative a epidemiei de COVID-19 în această perioadă.

El a atras atenţia că acolo unde se depăşeşte rata de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori activitatea în restaurante şi în alte spaţii închise se suspendă până la îmbunătăţirea situaţiei. În ţară au fost luate asemenea măsuri.  

Trei comune din judeţul Argeş au intrat de astăzi sub incidenţa unor măsuri speciale suplimentare din cauza unei rate de infectare mai mari de 1,5 la mia de locuitori. Este vorba de Brăduleţ, Râca şi Şuici, unde se suspendă activitatea în spaţiile interioare ale restaurantelor, cafenelelor şi în sălile de jocuri de noroc. Este permisă însă în continuare activitatea teraselor, a barurilor şi a cluburilor în aer liber, cu condiţia respectării distanţei de siguranţă, dar se limitează funcţionarea acestora până la ora 24:00. Situaţia va fi evaluată din nou peste două săptămâni. În urmă cu două zile au fost impuse din acelaşi motiv restricţii similare în douăsprezece localităţi din Hunedoara. La Constanţa în schimb, deşi a fost depăşit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, DSP consideră că nu se impun noi măsuri, pentru că majoritatea cazurilor nou apărute provin din focare izolate, nu din transmiterea comunitară.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite