-

Testarea populaţiei în masă este necesară - susţină dr Adrian Streinu-Cercel

Testarea populaţiei în masă este necesară - susţină doctorul Adrian Streinu-Cercel. Acesta a explicat, într-o conferinţă de presă, că numai prin testare această pandemie poate fi depăşită.

În opinia sa, sistemul medical trebuie regândit, atât pentru a răspunde noilor solicitări, cât şi pentru a asigura servicii medicale tuturor cetăţenilor Adrian Streinu-Cercel creadă că abia în 2023 România ar putea să scape de coronavirus:
Adrian Streinu-Cercel: „De la o persoană infectată în decurs de12 zile vom avea 40 de persoane infectate. Din acest moment, dumneavoastră puteţi să faceţi un calcul simplu, coroborat cu populaţia României şi să vedeţi cam în cât timp această populaţie a României va ajunge să treacă toată prin infecţie. Ca atare, fiind un virs cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022, şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi. Dacă eu mă duc în stradă şi testez oamenii, îi depistez, îi scot de acolo, îi tratez ei nu vor mai infecta. Logica mi se pare una simplă.”

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite