-

Târgul Olarilor - atracţia turistică a weekend-ului în centrul oraşului Sibiu

Cel mai vechi eveniment cultural al judeţului, Târgul Olarilor, cu o tradiţie de 55 de ani, reprezintă principala atracţie turistică a weekend-ului, în centrul istoric al municipiului Sibiu.

'Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, sărbătoreşte în acest an cea de-a 55-a ediţie. Cu acest prilej, olari seniori, adulţi, tineri, dar şi copii care acum deprind arta olăritului, se reunesc în Piaţa Mare a oraşului Sibiu.

Evenimentul, care va avea loc în zilele de 4 şi 5 septembrie 2021, între orele 9,00-21,00, vă propune o întâlnire cu meşteri olari, care vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare.

Nu vor lipsi demonstraţiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului, nici muzica tradiţională. La târg participă meşteri olari din Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi, Braniştea, Vădastra, Baia Mare etc', a anunţat organizatorul evenimentului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale 'Cindrelul - Junii' Sibiu.

Accesul se face în conformitate cu normele legislative privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, noteaza Agerpres.

Foto: pixabay

Articole înrudite