-

Banat Brunch în gospodăria ciobăniţei de la Margina

Banat Brunch ajunge săptămâna aceasta în localitatea timişeană Margina, unde turiştii vor avea ocazia să încerce produsele locale direct din gospodăriile localnicilor.

Sub genericul Banat Brunch la Stână, sâmbătă aceasta este programată o nouă ieşire în aer liber în cadrul căreia vor avea loc activităţi şi ateliere în gospodăria ciobăniţei. Printre acestea se numără adusul oilor la stână; tunsul oilor; mulsul oilor şi un atelier de opincărit.
După-amiază, participanţii sunt invitaţi la o tură la Biserica de lemn din Margina. Meniul este unul specific şi cuprinde ceaun cu carne de porc şi mămăligă; murături de casă; bulz; pâine de casă; cremă de brânză şi urdă cu verdeţuri; jintiţă; prăjitură cu cireşe; morândău; socată; limonada din flori de salcâm. Banat Brunch este un proiect prin care puteţi cunoaşte mai bine satul, obiceiurile şi mâncarea din zonă. Este o iniţiativă comună a mai multor organizaţii, iar de doi ani este demarat şi în Banat, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Judeţul Timiş.
Mai multe informaţii se găsesc pe pagina eat-local.ro.

RADOR

Foto: https://www.facebook.com/Banat-Brunch-297388264264085

Articole înrudite