-

Răvășitul oilor - o sărbătoare de sute de ani, revine la Runcu cu o nouă ediție

Cea de-a 29-a ediție a evenimentului "Răvăşitului Oilor", manifestare tradiţională din comuna dâmboviţeană Runcu, va avea loc în perioada 18-19 septembrie a.c. Evenimentul are loc de sute de ani în satele de păstori, ori alte animale domestice, de la poalele muntelui Leaota.

Organizată de Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, prin Centrul de Cultură, sărbătoarea este un eveniment al comunității de păstori, și nu numai, din Runcu și va avea loc la marginea satului Brebu, pe platoul unei pășuni numită de localnici de sute de ani, "Vârful la in", aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

Este cea mai mare sărbătoare a toamnei, care adună aici sute de localnici din mai multe județe ale României. Producătorii oferă: produse animaliere, lactate, brânzeturi ori alte preparate din poduse naturale, din propriile gospodării, fructe de grădină sau de pădurede.

Tot aici își dau întâlnire și crescători de ovine, cabaline, taurine sau câini ciobănești.

"Pe lângă crescătorii de animale, aici va fi, timp de două zile, și un târg cu produse pentru toate gusturile. Tot în cadrul târgului participă meşteri populari din zonă care prezintă modul de realizare a obiectelor din lemn, metale, piei, covoare, ştergare din peste 10 județe ale țării", a declarat primarul comunei, Gheorghe Brebeanu.

De asemenea, se vor organiza și concursuri cu cai de tracțiune și câini ciobănești, plimbări cu cai de la herghelia din apropiere și multe altele.

Ca la orice sărbătoare, nu va lipsi muzica pentru toate gusturile. Pe scena special amenajată vor urca, rând pe rând, formații locale de dansuri și muzică populară ori artiști consacrați.

Programul artistic începe în fiecare zi la ora 12:00.

Foto: pixabay

Articole înrudite