-

Programul oficial, de la Alba Iulia, dedicat Zilei Naţionale a Romaniei

Programul oficial dedicat Zilei Naţionale a Romaniei, de la Alba Iulia, a fost făcut public. În fiecare zi până la 1 decembrie, sunt programate o serie de expoziţii şi prezentări de carte.

Zilnic, un exponat al Memoriei Unirii la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Toate aceste activităţi vor fi transmise live, sau vor fi înregistrate şi prezentate video pe paginile de socializare ale instituţiilor de cultură.

În acest an va lipsi parada militară, dar şi masa populară, iar evenimentele artistice şi spectacolele de muzică populară se mută în mediul online.

Doar slujba de Te Deum şi ceremonialul de depuneri de coroane, ceremonialul militar de la Monumentul Marii Uniri, se va desfăşura în mod obişnuit, dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Pe 30 noiembrie sunt programate spre difuzare în spaţiul online mai multe spectacole: teatru, un spectacol de poezie şi muzică folk, dar şi o ediţie specială tezaur focloric.

O transmisiune specială în direct se pregăteşte şi pentru ziua de 1 Decembrie de la Alba Iulia, la ora 15:00. Este vorba despre tradiţionalul spectacol "Cânt şi suflet românesc", care va fi difuzat cel mai probabil pe pagina Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite