-

Din luna decembrie se reia programul Rabla pentru Electrocasnice

Începând cu această ediție a programului, putem cumpăra 9 tipuri de aparatură printre care laptopuri, tablete sau aspiratoare.

Sesiunea de înscrieri și obținerea voucherelor se va face on-line pe pagina de internet a Administrației Fondului de Mediu începând cu 15 decembrie. Este data la care putem începe și cumpărăturile în magazinele partenere fie că e vorba de magazine fizice sau on-line.

Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 500 de lei și putem obține câte un voucher pentru fiecare categorie de aparatură inclusă în program. Anul acesta a fost majorat numărul de categorii la 9.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de:

- laptopuri – finanțare de 500 de lei;

- aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

- tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

- aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Pentru a obține voucherele trebuie îndeplinite câteva condiții: Prima condiție este că valoarea unui voucher nu poate depăși 50 la sută din valoarea aparatului cumpărat.

Apoi, când cumperi produsul nou trebuie să predai unul vechi, similar, cu câteva excepții : pentru achiziția mașinilor de spălat vase și a uscătoarelor de rufe poți să predai orice alt tip de aparatură veche.

Pentru tablete și laptopuri trebuie să predai fie ceva similar fie un calculator vechi, din acela cu monitor și unitate.

O altă condiție este ca aparatura să aibă un consum redus de energie conform claselor A plus, 2plus sau 3plus. În fine, poți obține voucherele doar dacă esti persoană fizică.

Foto: pixabay

Articole înrudite