-

Ministrul muncii: Vârsta de pensionare nu va crește în România

Vârsta de pensionare nu va crește în România, potrivit declaraților noului ministru al muncii, Marius Budăi, care a explicat că motivul este că speranța pentru o viață sănătoasă la bărbați, de exemplu, este de doar 60 de ani.

Marius Budăi: Am explicat foarte clar și mi-am asumat și în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranța de viață și abia ulterior să ne gândim la o eventuală creștere a vârstei de pensionare. Speranța de viață pentru bărbați este de 70 de ani și șase luni. Da! Ei, speranța de viață sănătoasă este în jur de 59-60 de ani. Păi nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producție, din birouri și de acolo de unde lucrează".

În același timp noul ministru al familiei, Gabriela Firea, promite politici publice pentru stimularea natalității. Săptămâna viitoare va fi prezentat chiar și un calendar care să prevadă termene clare de implementare a unor acte normative.

"Aş vrea să subliniez un aspect foarte important, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituție care va oferi doar vouchere și suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalității", a delarat Gabriela Firea, citata de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay