-

Profesor al Universității Babeş-Bolyai, inclus în topul celor mai citaţi cercetători ai lumii

Un profesor emerit al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclus în topul celor mai citaţi autori din literatura ştiinţifică din lume.

Prof. dr. Ioan Pop, profesor emerit al Universităţii Babeş-Bolyai şi activând în cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, este prezent în prestigioasa listă Highly Cited Researchers (Powered by Web of Science) realizată pentru anul 2020 publicată recent de Clarivate Analytics.

Realizat şi publicat anual, lista pune în evidenţă cercetători cu performanţe excepţionale în cercetarea academică, demonstrate prin publicarea unor articole ştiinţifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din domeniul lor de expertiză.

"Fără îndoială, producţia ştiinţifică a profesorului Ioan Pop (peste 1.200 de lucrări din domeniul Matematicii Aplicate), precum şi recunoaşterea internaţională a domniei sale, dovedită prin numărul de citări ale publicaţiilor proprii (peste 30.000 de citări în prestigioasa bază de date Web of Science), au un rol important la poziţionarea Facultăţii de Matematică şi Informatică şi a Universităţii Babeş-Bolyai în diverse clasamente internaţionale de prestigiu. În numele întregii comunităţi academice îl felicităm pentru succesul obţinut şi-i dorim multă sănătate şi putere de muncă şi în anii care vin.", afirmă prof. univ. dr. Adrian Petruşel, prorectorul UBB pentru cercetare-dezvoltare-inovare şi doctorate.

Sursa: AGERPRES