-

Unitățiile de învățământ din România ar putea fi redeschise începând cu data de 8 februarie

Autorităţile ar putea anunţa redeschiderea şcolilor din data de 8 februarie, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice din ţara noastră.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat că atenţia se concentrează acum pe pregătirea unităţilor de învăţământ, în eventualitatea unei astfel de decizii, astfel încât să se asigure protecţia elevilor şi a cadrelor didactice, atât împotriva coronavirusului, cât şi împotriva incendiilor.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu spunea că, în condiţiile în care marţi (n.r. 2 februarie a.c.) se decide că de la 8 februarie se deschid şcolile cu prezenţă fizică, atât pentru elevii cu vulnerabilităţi medicale, cât şi pentru cadrele didactice cu afecţiuni, vor trebui asigurate posibilităţi de predare online.

Acesta a mai menţionat că orele online vor fi grupate într-o singură zi.

Sorin Cîmpeanu: Elevii care au vulnerabilităţi medicale, aceştia vor trebui să aibă asigurat procesul de predare - învăţare online, elevii care prezintă simptome, recomandarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei este aceea de a rămâne acasă şi a nu intra în colectivitate, deci învăţare online. Elevi care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale certificate ca atare şi pentru aceştia vom fi datori să asigurăm învăţare - predare online. Profesori care au vulnerabilităţi cronice certificate de către un medic de medicină de familie, aceştia, de asemenea, vor asigura procesul de predare online.

Totodată, ministrul educaţiei a spus că până în acest moment sunt 113.000 de angajaţi din sistem programaţi, iar 20.000 deja vaccinaţi cu serul anti-COVID.

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a explicat că autorităţile din învăţământ se concentrează, pe lângă protecţia împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, şi pentru prevenţia incendiilor în clădirile în care are loc actul de educaţie. Din peste 26.000 de clădiri, 15% necesită autorizaţii de securitate la incendiu, dar nu au şi nici nu sunt în curs de obţinere a acestora, iar 20% au procedurile în curs.

Ministrul a mai menţionat că responsabilitatea pentru obţinerea acestor autorizaţii revine exclusiv autorităţilor locale.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite