-

Marea Britanie este în topul preferinţelor tinerilor români ptr studii

Tinerii românii îşi menţin interesul pentru a studia în Marea Britanie. Potrivit datelor publicate de compania de consultanţă educaţională IntegralEdu, aceştia sunt încurajaţi şi de faptul că mai multe instituţii de învăţământ britanice au anunţat că nu vor modifica taxele de studiu după Brexit.

Mai mult, acestea vor acorda burse pentru europeni, care pot acoperi între 30% și 40% din taxa de şcolarizare.

Maria Papp, director de Dezvoltare IntegralEdu: Marea Britanie rămâne în continuare în focusul tinerilor români, şi asta datorită faptului că foarte multe universităţi din portofoliul IntegralEdu au anunţat că păsrează aceeaşi taxă de şcolarizare şi pentru anul 2021-2022.

O altă destinaţie educaţională printre tinerii români, oferind o varietate de programe cu predare în limba engleză: Danemarca şi Ţările Scandinave, cu învăţământul gratuit. Şi observăm şi un trend crescut pentru SUA şi Elveţia pentru acele programe care sunt destinate hospitality, sweet management sau hotel management.

Tinerii din România preferă şi universităţile din Olanda, unde taxa pentru primul an de studiu este redusă la jumătate, adică, la aproximativ 1.000 de euro pentru toate programele de licenţă.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite