-

Interesul populației din mediul rural pentru a se vaccina este scăzut

Chiar dacă DSP Alba depune eforturi pentru a organiza caravane și maratoane de vaccinare, iar procentul de vaccinare este unul bun la nivel de județ, interesul populației pentru a se vaccina este încă scăzut în mediul rural, mai ales în zona Munților Apuseni.

În cea mai recentă caravană de vaccinare organizată în Apuseni, în trei zile s-au vaccinat doar 47 de persoane.

O mașină dotată cu toate cele necesare și cu echipe de specialiști s-a deplasat la sfârșitul săptămânii trecute în Munții Apuseni pentru vaccinarea populației din zonele mai greu accesibile.

În 14 localități a ajuns prima caravană de vaccinare, însă interesul populației pentru vaccin a fost unul scăzut. O prezență mai ridicată s-a înregistrat totuși la Fărău, unde s-au imunizat 42 de persoane, iar la Jidvei, într-o singură zi, 150. Campania de vaccinare continuă.

Joi, 3 iunie, echipele mobile ale Direcției de Sănătae Publică Alba vor ajunge la Șpring, Gârbova, Bergin și Beldiu. De asemenea, reprezentanții DSP Alba spun că vor muta în fiecare zi câte un punct de vaccinare în zonele aglomerate din municipiul Alba Iulia, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite