-

Ziua mondială a populației, celebrată în acest weekend

Ziua Mondială a Populației se marchează anual pe 11 iulie și se axează pe problemele populației. În acest an, ONU propune opiniei publice mai multe generice şi probleme legate de acest eveniment.

Spre exemplu, serviciile de planificare familială au fost unele dintre cele mai afectate servicii de sănătate la nivel global.

O analiză medicală a constatat creșteri ale deceselor materne și a nașterilor cu copii morţi de la începutul pandemiei, cu o mare disparitate între țările cu resurse mari și cele cu resurse scăzute, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Antena Satelor.

Susținerea drepturilor și demnității persoanelor în vârstă:pandemia a provocat un impact devastator asupra acestei generații. Această resursă stabilește un program comun între Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și alte agenții ale Națiunilor Unite și părțile interesate ale societății civile pentru a îmbunătăți asistența medicală și serviciile sociale.

Fertilitatea și îmbătrânirea populației în regiunea Asia-Pacific: Deși este prea devreme pentru a determina impactul COVID-19 asupra fertilității în această regiune, acest raport aprofundează impactul potențial asupra tendințelor, modelelor și alegerilor. Acest referat abordează îmbătrânirea populației pe fondul ratelor scăzute de fertilitate.

Răspunsul la schimbările demografice din Europa și Asia Centrală: o prezentare generală a Programului de reziliență demografică pentru a aborda dinamica populației din această regiune.