-

Cumpărătorii de certificate de vaccinare false „își riscă propria sănătate”

Anunțuri postate pe internet 'scot la vânzare certificate de vaccinare', documente evident false pe care și le pot procura contra cost persoane nevaccinate, dar care doresc să dovedească faptul că s-au imunizat ca să plece în vacanță, de exemplu.

Ministrul de interne, Lucian Bode, spune că anchetatorii cercetează toate situațiile semnalate pentru a-i prinde pe falsificatori, iar șeful de la Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce cumpărătorii unor astfel de certificate își pun în pericol propria sănătate.

"Inducerea în eroare a medicului; dacă te îmbolnăvești medicul poate altfel abordează o persoană care știe că e vaccinată, decât o persoană care știe de la început că nu este vaccinată. Deci este periculos și pentru ceilalți, periculos și pentru persoanele care folosesc astfel de metode. Atragem atenția pacienților sau posibililor pacienți, mai bine zis, persoanele nevaccinate să nu recurgă la astfel de situații. Mai ușor să spună, nu sunt vaccinat și asta este, iar, acolo unde trebuie, să se testeze", a declarat Raed Arafat, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite