-

Medicii care susțin teorii „nevalidate științific” riscă suspendarea dreptului de exercitare a profesiei

România ar urma să primească o delegație a OMS, pe fondul eșecului campaniei de vaccinare anti-COVID. La o populație de peste 19 milioane de locuitori, doar șase milioane de oameni s-au imunizat.

Cu toate acestea, în contextul creșterii cazurilor de coronavirus, duminică 17 octombrie a.c., aproape 42.000 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare, mai bine de jumătate dintre acestea primind prima doză. Mulți pun dezinteresul populației față de imunizare pe seama lipsei de încredere în oficialități, dar și pe dezinformare.

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, anunță că din acest moment va susține cu toată tăria sancționarea oricărui medic, prin suspendare a exercitării profesiei, dacă va prezenta în spațiul public teorii care nu sunt validate științific.

Într-un comunicat transmis presei, Daniel Coriu subliniază că prerogativele sale și ale instituției pe care o conduce sunt limitate, iar pentru astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată.

El crede însă că în contextul pandemiei de coronavirus se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către astfel de medici, noteaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite