-

Valabilitatea certificatelor de vaccinare ar putea fi redusă

Comisia Europeană a propus ca, începând cu 10 ianuarie 2022, certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ale Uniunii Europene să fie valabile timp de nouă luni după vaccinarea completă.

Conform propunerii, administrarea vaccinurilor de rapel ar putea deveni o condiţie pentru prelungirea valabilităţii acestor certificate.

"Comisia propune o concentrare mai puternică pe abordarea "pe persoană" a măsurilor de călătorie și o perioadă standard de acceptare pentru certificatele de vaccinare de nouă luni de la seria de vaccinare primară", se afirmă într-un comunicat.

"Dacă este necesar, Comisia poate propune o perioadă de acceptare adecvată și pentru certificatele de vaccinare eliberate în urma unui rapel", se mai arată în comunicatul CE, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite

  • Certificatul de vaccinare anti-COVID ar putea deveni obligatoriu pentru unii angajați

    Plenul Senatului va discuta propunerea legislativă prin care personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital COVID.

  • Paşaportul verde va fi lansat pe 1 iulie

    Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european, iar România este în grafic, în acest moment, cu procedurile pentru ca acesta să fie disponibil chiar de atunci, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreei Baciu.

  • Certificatul sanitar european a intrat în faza testelor

    Certificatul sanitar european, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiţiile pandemiei şi care încă face obiectul negocierilor politice în cadrul UE, a intrat luni într-o fază de teste care ar trebui să-i permită să fie operaţional din punct de vedere tehnic în luna iunie, înaintea începerii sezonului estival, a anunţat luni Comisia Europeană, relatează France Presse.