Circulaţia pe şoselele principale ale României
Peste 22 de milioane de roviniete a vândut anul trecut Compania de Drumuri şi a încasat din această taxă 1,5 miliarde lei.

08 Ianuarie 2020, 10:30
Număr record şi în ceea ce priveşte amenzile pentru lipsa taxei de drum - peste 700 de mii de sancţiuni au fost aplicate, în valoare de 270 de milioane de lei - arată Compania de Drumuri pentru Radio România Actualităţi. Despre cum se circulă pe şoselele principale aflăm acum în direct de la reporterul nostru Alex Lancuzov. Bună dimineaţa:
Reporter: Bună dimineaţa! Ceaţa îngreunează circulaţia pe drumurile din judeţele Arad, Cluj, Mure şi Timiş, pe unele tronsoane vizibilitate 50-100 de m, adaptaţi viteza, păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare între autovehicule şi conduceţi în permanenţă cu luminile de întâlnire aprinse, pentru a fi mai bine văzuţi. Viteza recomandată în afara localităţilor: 50 de km pe oră, atunci când vizibilitatea scade foarte mult. Toate cele patru judeţe cu ceaţă deasă au şi tronsoane de autostradă. Temperaturi negative totuşi fără probleme de aderenţă pe şoselele principale, evitaţi manevrele şi mai ales virajele luate mai în forţă, acolo unde asfaltul este ud. Deşi cei mai mulţi şoferi au montat anvelopele de iarnă omologate, unele cauciucuri sunt îmbătrânite sau cu uzură peste limita maximă permisă. Nu sunt lucrări sau restircţii pe DN 1 Valea Prahovei, la orele prânzului aşteptăm valori ridicate de circulaţie, se merge în condiţii bune pe DN 1A Ploieşti - Cheia Săcele sau pe DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov, două variante pentru a ajunge de la Bucureşti la Braşov. Respectaţi limitele de viteză în localităţile de pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, dar şi în continuare, pe Valea Oltului, sunt în zone cu viteză permisă de 60 şi chiar 70 de km pe oră în localitate.
RADOR
Foto: Pixabay