Reprezentanţii industriei de hoteluri şi restaurante, mulţumiţi de proiectul legiferării bacşişului
Reprezentanţii industriei de hoteluri şi restaurante din România se arată mulţumiţi de proiectul Ministerului de Finanţe prin care ar urma să se legifereze bacşişul.

17 August 2019, 06:48
Mai ales că măsura a fost solicitată de mai mulţi ani de patronatele din turism. Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anasatasiu, deţinător al unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din ţară, estimează că măsura va aduce avantaje atât angajaţilor din acest sector de activitate, cât şi clienţilor, în condiţiile în care tot mai mulţi plătesc cu cardul. Proiectul Ministerului de Finanţe, supus, de ieri, dezbaterii publice, ar urma să intre în vigoare la 1 octombrie. O încercare similară de reglementare a bacşişului a fost facută în 2015, printr-o ordonanţă de urgenţă care prevedea ca banii oferiţi voluntar de client să fie evidenţiaţi pe un bon fiscal distinct. Prevederea a fost însă, la scurt timp, abrogată.
Foto: Pixabay
Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.