-

Radio România dă startul sezonului 2020 al târgurilor de carte

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai îndrăgită şi mai cunoscută serie de târguri de carte din ţara noastră, Gaudeamus Radio România, debutează săptămâna viitoare la Craiova.

26 februarie – 1 martie este perioada în care craiovenii pasionaţi de carte sunt aşteptaţi în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu să răsfoiască cele mai recente apariţii editoriale şi să participe la un adevărat maraton de evenimente, toate având ca numitor comun dorinţa de a aduce în faţa publicului adevărata valoare.

Ediţia craioveană a Târgului Gaudeamus Radio România deschide, de aproape două decenii, sezonul târgurilor de carte româneşti, şi este organizată de postul naţional de radiodifuziune prin echipa Gaudeamus şi Radio România Oltenia Craiova.

Deschiderea oficială a ediţiei 2020 va avea loc miercuri, 26 februarie, la ora 12:00, iar programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 10:00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10:00 şi 14:00. Intrarea publicului este liberă.

Una dintre cele mai longevive componente ale Caravanei Gaudeamus Radio România este un moment aşteptat cu nerăbdare în Cetatea Băniei, în fiecare an, de Mărţişor.

Dovadă stau miile de craioveni care îşi dau întâlnire la fiecare ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România, pe care îi aşteptăm şi în acest an conform tradiţiei, cu o ofertă completă care cuprinde:

● cele mai proaspete apariţii editoriale, de la majoritatea editurilor de prestigiu din ţară, din arii de interes extrem de variate, serii de autor şi pachete promoţionale;

● o bogată ofertă de carte pentru copii şi jocuri educative, care vor face deliciul celor mai tineri dintre vizitatori, din ce în ce mai numeroşi de la o ediţie la alta;

● câteva zeci de evenimente – lansări şi prezentări de carte şi de oferte educaţionale, dezbateri şi mese rotunde, toate având ca temă literatura şi educaţia;

● etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizată de Radio România Oltenia Craiova, competiţie care testează cunoştinţele de literatură română şi creativitatea liceenilor din această zonă a ţării;

● proiectul Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, prin intermediul căruia Radio România şi partenerii săi recompensează performanţele deosebite obţinute de elevii din oraşele gazdă ale Târgurilor Gaudeamus, la olimpiadele internaţionale.

Conferinţa de presă care precede Caravana Gaudeamus Radio România, ediţia din Craiova, va avea loc marţi, 25 februarie, la ora 10:00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Ştirbei Vodă nr. 3).

Parteneri: Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova şi Agenţia de Presă Rador.

Sponsori: Lions Club Craiova, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Detalii suplimentare privind Târgul Gaudeamus Radio România, ediţia Craiova 2020, pe www.gaudeamus.ro sau la Secretariatul Gaudeamus.

Citit 1197 ori