-

În ce condiții elevii pot reveni în bănci mai devreme? Detalii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii din localităţile în care rata de infectare cu noul coronavirus scade sub 1 la mie săptămâna aceasta ar putea reveni în clase mai devreme. Ministrul educaţiei a anunţat că va modifica ordinul potrivit căruia prezenţa în bănci se decide în fiecare vineri pentru săptămâna următoare, în funcţie de incidenţa cazurilor.

În prezent, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Este prevederea din ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii, pe care Sorin Cîmpeanu intenţionează să îl modifice.

Astfel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi, după înregistrarea unei rate mai mici de 1 la mie, a spus ministrul, care a adăugat că va avea o discuţie în acest sens cu ceilalţi factori de decizie, chiar pe parcursul acestei zile.

Imediat ce va fi semnat, ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial. În aceste condiţii, data de referinţă care le va permite elevilor să meargă fizic în clase se schimbă în funcţie de bilanţul pandemiei raportat de autorităţi în fiecare zi, la prânz.

Sunt vizate de aceste schimbări unităţi de învăţământ din 650 de localităţi, inclusiv din Capitală, unde rata de contaminare este acum de 1,06. Alte judeţe în care incidenţa ar putea să cadă sub 1 la mie sunt Cluj, Ilfov, Prahova, Sibiu şi Alba.

Dacă se menţine trendul descendent al pandemiei, aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile, elevii s-ar putea întoarce în bănci de mâine. În aşteptarea cifrelor, autorităţile reamintesc faptul că toate celelalte reguli de igienă şi de distanţare rămân neschimbate în şcoli, astfel încât elevii şi personalul didactic să fie în siguranţă, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Citit 726 ori