-

Un nou val al pandemiei s-ar putea produce spre sfârşitul verii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou val al pandemiei, al patrulea, s-ar putea produce spre sfârşitul verii, în ţara noastră. Specialiştii spun că în funcţie de numărul de români care vor veni acasă din străinătate, este posibil ca valul de infectări să se simtă spre sfârşitul lunii august.

Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: De data asta avem un instrument foarte eficient, de a opri sau a încetini acest val şi a-l mai domoli - se numeşte "vaccinare" şi avem vaccinuri foarte bune. Undeva în septembrie prognozăm, sperăm să nu vină mai repede, dar, dacă, ţinând cont de masa migraţională, adică de românii pe care îi avem ca şi comunitate în Marea Britanie şi se vor reîntoarce în timpul verii la noi, probabil că în iulie-august.

Oricum, ce va urma ca şi val sau ca şi replici vor fi mult mai palide decât ce a fost până acum. Deci, dacă suntem prudenţi, suntem vaccinaţi, putem să depăşim cu bine acest lucru, fără nicio temere.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internaţi 20 de pacienţi cu COVID, iar la terapie intensivă - 5, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Citit 471 ori