-

In memoriam Ion Popescu Topolog, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opera profesorului Ion Popescu Topolog a fost rememorată, aşa cum şi-a dorit mereu marele scriitor, printre mii de cărţi şi oameni pasionaţi de cultură.

A fost unul dintre ultimele evenimente ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România care s-a desfăşurat, săptămâna aceasta, în Piaţa Sfatului din Braşov. Personalitatea şi opera celui care a plecat dintre noi de curând au fost evocate de preşedintele Uniunii Scriitorilor Braşov, Adrian Lesenciuc: „Profesorul Ion Popescu Topolog este cel care a condus două mandate Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor, dar înainte de a ajunge preşedintele ei, timp de 20 de ani, a desfăşurat o activitatea extraordinar de importantă în cadrul filialei - a adunat oameni în jurul lui, a creat un pol de literatură”.

Despre calitatea incontestabilă de dascăl a lui Ion Popescu Topolog ne-a vorbit scriitoarea şi profesoara Elena Vieru: „Era un dascăl exemplar deoarece încuraja foarte mult elevii, tinerii. Îi încuraja pe tinerii filologi. Pentru mine, personal, a avut o vorbă bună atunci când a fost cazul, când am participat la activităţile de lansare şi sunt absolut convinsă că aşa se purta şi la clasă cu elevii lui”.
Pentru bogata şi emblematica sa activitate, profesorul Ion Popescu Topolog a devenit cetăţean de onoare al Braşovului în anul 2019. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România s-a încheiat duminică seară, la ora 21.00.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 174 ori