Mii de vizitatori au trecut şi sâmbătă pragul Târgului de Carte Gaudeamus
Mii de vizitatori au trecut şi astăzi pragul Târgului de Carte Gaudeamus organizat, în capitală, la Romexpo, de Radio România, sub semnul marcării a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

23 Noiembrie 2019, 08:34
Emblematică pentru această penultimă zi a târgului a fost lansarea celui de-al doilea volum al Trilogiei "O istorie mondială a comunismului", semnată de scriitorul şi jurnalistul francez, Thierry Wolton. O secţiune importantă a evenimentelor găzduite de Gaudeamus a fost şi cea dedicată autorilor de peste Prut. La târg pot fi găsite volume semnate de scriitori din Republica Moldova care au avut succes la foarte puţin timp de la debut. Câteva nume le-am aflat de la scriitorul Emilian Galaicu Păun: „Sunt două romane ale /.../, aş mai remarca ultimul roman al lui Oleg Serebrean, care a dat o serie de romane de mare rafinament intelectual, cu tentă istorică, dar şi de meditaţie şi de scriitură”.
Unul dintre volumele lansate astăzi a fost "România în secolul XX", scris de profesorul Francesco Guida, de la Universitatea Roma III: „Am făcut, să spunem, o sinteză a cercetărilor mele despre România şi a cercetărilor făcute prin colegi care s-au ocupat cu teme diferite despre secolul XX. Cred că o parte a publicului român nu-şi aminteşte de Carol II, de dezvoltarea, schimbările sociale şi economice care au fost în epoca lui. Asta poate nu fiecare român cunoaşte foatre bine”.
Astăzi au mai fost lansate cărţile "Omul care mută norii", "Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu şi "Harul feminin" de Basarab Nicolescu.
Cea de-a douăzeci şi şasea ediţie a Târgului de carte Gaudeamus se va încheia mâine seară.