Medic ginecolog confirmat cu coronavirus; trei secții ale Spitalului din Sf. Gheorghe, în carantină
În Sf. Gheorghe (Covasna), trei secții ale Spitalului Județean de Urgență sunt plasate în carantină.

22 Martie 2020, 18:30
În cursul zilei de duminică, secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, precum şi sala de naşteri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe au fost plasate sub carantină, împreună cu pacienţii şi cu întregul personalul mediacal - a informat Instituţia Prefectului Judeţului Covasna. Măsura a fost dispusă după ce s-a depistat că un medic ginecolog - care la începutul lunii martie şi-a petrecut concediul în Austria - este infectat cu coronavirus. Potrivit DSP Covasna, personalul şi pacienţii secţiilor plasate sub carantină nu prezintă simptomele infectării cu COVID-19. Pacienţii internaţi rămân pe perioada carantinei pe secţiile amintite sub supraveghere medicală permanentă, iar naşterile şi cazuri noi de obstetrică-ginecologie sunt redirecţinate către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. Spitalul din Sfântu Gheorghe va fi decontaminat şi va fi demarată o amplă anchetă epidemiologică, de cel puţin 48 de ore. (RADOR)
Testele COVID-19 făcute personalului Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe sunt negative
Testele COVID-19 făcute angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după confirmarea unui caz în rândul cadrelor medicale, sunt negative, a anunţat, duminică seara, conducerea instituţiei.
'Vă informăm asupra faptului că testele COVID-19 ale personalului aflat în carantină la secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Bloc naşteri sunt negative', se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Precizarea vine la scurt timp după ce conducerea spitalului a confirmat că unul dintre angajaţii instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, iar una dintre măsurile imediate a fost izolarea în secţii, timp de 14 zile, a 60 de persoane, respectiv 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu medicul diagnosticat cu COVID-19.
De asemenea, au fost stopate internările, a fost decontaminat spitalul şi a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări.
Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că angajatul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv timp de 10 zile.
Acesta a mai menţionat că încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.
El a adăugat că după întoarcerea din străinătate nu a fost necesar să intre în izolare, deoarece la vremea respectivă Austria era 'ţară verde'. AGERPRES
Foto: Pixabay