-

Locuitorii din județele Timiș și Caraș Severin vor fi mai feriți de inundații datorită unui proiect ce prevede lucrări de amenajare și îndiguire a râului Bârzava, pe raza localităților Bocșa, Gătaia și Denta. 

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes a declarat astazi, la Timisoara, într-o conferinta de presa, ca proiectul, în valoare de 50 milioane euro, va demara pâna la sfârsitul anului, acesta fiind în stadiul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Ioan Denes a precizat ca investitia prevede amenajari pe 50 km de albie a râului si pe 15 km de diguri si se va desfasura pe parcursul a trei ani de zile. 

Proiectul reprezinta unul dintre primele care se vor derula la nivel national în cadrul programului Operational Infrastructura Mare, a precizat ministrul Apelor si Padurilor.

De asemenea, Ministrul Ioan Denes a adaugat ca anul acesta în judetul Timis vor fi executate reparatii în trei puncte critice, la brese aparute în diguri pe mai multe râuri din judet, lucrarile având ca scop protectia împotriva inundatiilor. Valoarea totala a lucrarilor hidrotehnice se ridica la aproape 27 milioane lei.

ALINA BUJANCA

Foto