-

Apa va fi adusă din judeţul Cluj şi va deservi peste 200.000 de persoane. Lucrările ar trebui finalizate până în anul 2023, conform proiectului.

Planul este considerat de o importanţă majoră pentru judeţul Sălaj. Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj:

Există o capacitate de transport pentru această reţea care acoperă necesarul de consum al unei populaţii de circa 210-220.000 de locuitori.

Staţia de la care se va începe pomparea şi de unde începe investiţia este Odobeşti, de lângă Cluj, deci din reţeaua de apă potabilă a municipiului Cluj se va face alimentarea pentru Sălaj.

La magistrală vor fi conectate cele mai multe localităţi sălăjene.

Tiberiu Marc: În judeţul Sălaj sunt 43 de primării şi 98 de localităţi beneficiare pentru acest proiect. Anvelopa totală a proiectului la nivel regional este de circa două miliarde de lei.

Aproape 80% din bani necesari realizării investiţiei sunt asiguraţi de Uniunea Europeană, iar restul reprezintă finanţări de la bugetele locale şi din cel naţional.

Valoarea totală a proiectului regional depăşeşte 300 de milioane de euro. Investiţia trebuie încheiată până la finalul anului 2023.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com