-

Județul Botoșani scapă de eticheta de „singurul județ din țară cu drum național de pământ” o dată cu încheierea lucrărilor de etanșeizare a DN 24C Rădăuti Prut-Manoleasa.

La vizita prefectului Dan Slincu în teren, ieri se asfaltau ultimii metri de drum din sectorul pe care s-au executat îmbracaminti bituminoase usoare, între km 106 si km 142. Potrivit seful Sectiei Drumuri Nationale, Viorel Zacretchi, urmeaza etapa marcajelor si completarea acostamentelor cu balast. Receptia finala va avea loc în prima decada a lunii august, atunci când de altfel contractul cu executantul lucrarilor ajunge la termen.

Valoarea contractului este de aproximativ 10 milioane de lei incluzând TVA, banii fiind asigurati de Guvern.
Prefectul Dan Slincu a apreciat mobilizarea exemplara a tuturor factorilor implicati în lucrarile de asfaltare a acestui drum, considerat o rusine a judetului Botosani.

Lucrarile pe DN 24C au început anul trecut, cu nivelarea cu balast a drumului si reprofilare, apoi asigurarea cotei si pantei în vederea turnarii straturilor de asfalt. Ulterior, a fost turnat asfalt bituminos, cu o grosime de cca. 4 cm, si un strat de uzura de aproximativ 3 cm.

GINA POENARU

foto: http://botosaninews.ro