-

Copiii români aflaţi în Sri Lanka sunt elevi ai Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi şi au plecat în această ţară în cadrul unui schimb internaţional şi cultural.

Opt elevi din clasele a X-a şi a XI-a au plecat în cursul zilei de marţi, 16 aprilie, în Sri Lanka, unde se derulează un proiect internaţional la o școală din capitala Colombo. Informația a surenit char de la directorul instituţiei de învăţământ, Elvira Rotundu.

Copiii ar fi trebuit să revină acasă vineri, 25 aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat ieri seară că celula de criză constituită în cazul atacurilor din Sri Lanka are în atenţie un grup de elevi de la un liceu din Iaşi şi care sunt în afara oricărui pericol.

Conform datelor preliminare obţinute de la Ambasada României la Colombo,ieri, în capitala srilankeză au avut loc opt atentate teroriste cu bombă la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetăţeni străini şi două locuri publice, dintre care unul la grădina zoologică.

Aproximativ 290 de persoane au fost ucise şi 500 rănite în atentatele sinucigaşe comise ieri în Sri Lanka, potrivit unui nou bilanţ anunţat, astăzi, de poliţia locală şi citat de France Presse.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: ziarullumina.ro