-

Un proiectil care avea calibrul de 76 milimetri a fost descoperit, vineri seară, pe malul Siretului, în zona oraşului Bucecea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu, muniţia, care a fost găsită de un localnic, 'provine din timpul conflictelor armate, are elemente de iniţiere şi putea exploda la orice mişcare bruscă'.

'Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară', a afirmat Lupu.

Pirotehnicienii din Botoşani reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor obiecte.

AGERPRES

Foto: Pixabay