-

Aproape 9000 de absolvenţi de medicină şi farmacie sunt aşteptaţi să participe duminică la examenul de rezidenţiat. Ei concurează pe 4.710 de posturi în domeniile: medicină, .medicină dentară şi farmacie.

Ca şi în anii trecuţi, examenul de rezidenţiat se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara. Cifra de şcolarizare este egală cu numărul absolvenţilor de medicină cu diplomă de licenţă. Testul grilă, cu 200 de întrebări, va dura patru ore.

În perioada 17-19 decembrie, în funcţie de punctajul obţinut, candidaţii îşi vor alege posturile. La începutul anului viitor, rezidenţii vor semna contractele individuale de muncă, apoi vor fi repartizaţi în spitalele sau clinicile în care vor lucra. Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevazută pentru 1 februarie.
Amintim că testarea ar fi trebuit să se desfăşoare pe 17 noiembrie, însă a fost amânată, pentru că nu exista un ministru al educaţiei şi era nevoie de semnătura lui. Deputaţii au adoptat apoi o lege care scoate semnătura acestuia din documentele de organizare, act promulgat de preşedinte.

RADOR

Foto: Pixabay