-

În judeţul Hunedoara, situaţia este din ce în ce mai gravă în secţiile de terapie intensivă, unde nu mai sunt locuri libere.

În plus, creşte focarul din Spitalul de Urgenţă Petroşani. Media zilnică a numărului de teste pozitive este în creştere, iar specialiştii vorbesc despre o transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus. Ilie Pintea vine cu mai multe informaşii.
Ca să poată fi suplimentat numărul de paturi în secţiile de anestezie-terapie intensivă, la Spitalul din Haţeg a fost adus un aparat de ventilaţie mecanică şi urmează să fie puse în funcţiune alte patru asemenea dispozitive la un alt spital din judeţ. Între timp, secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani a fost închisă, după ce mai mulţi angajaţi au fost testaţi pozitiv, însă şi aici sunt intubaţi pacienţi cu COVID-19.
Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara: „Problema cea mai mare o avem pe partea de ATI, pentru că nu mai sunt locuri în spitale. Suntem în discuţie cu cei de la Spitalul Petroşani să alocăm câteva paturi de ATI şi, de acolo, oricum ei deja au pacienţi pozitivi intubaţi în cadrul secţiei de ATI. O perioadă mare de timp am stat pe 20 de cazuri media zilnică; în ultima perioadă am trecut deja de 30 de cazuri. E o infecţie comunitară extinsă şi cam din tot judeţul.”
Focarul de la Spitalul din Petroşani s-a extins şi încă mai sunt aşteptate rezultate, după ce aproape 60 de persoane au fost supuse testării pentru COVID-19. Îngrijorător este faptul că încep să apară şi cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, aşa cum este cazul unui bărbat din Valea Jiului.

RADOR
Foto: Pixabay