-

Ieri, a cincea zi a Târgului Gaudeamus Radio România online, a fost una dintre cele mai aglomerate zilele ale ediţiei cu numărul 27.

Am ales din multe lansări de ieri o carte importantă, apărută la Editura Vremea şi propusă de autor şi de Fundaţia Coposu, la 25 de ani de la moartea seniorului. Marin Popa a intitulat-o "Corneliu Coposu sub lupa securităţii". Politologul Alexandru Gussi şi-a intitulat prefaţa "Rezistenţă prin inteligenţă politică".
Alexandru Gussi: „Datorită autorului reuşim cumva să ne eliberăm parţial şi să vedem partea impresionantă, care este atitudinea lui Corneliu Coposu faţă de acest sistem. Ce putea face un cetăţean sub comunism, există cetăţeni sub comunism care au putut face ce a făcut Coposu, adică să privească în ochi sistemul cu o formă de tupeu, putem spune, care era deconcertant pentru securitate, evident erau prinşi pe picior greşit. Făcuseră totul ca să-l distrugă şi totuşi el rămânea sigur de valorile pe care le reprezintă şi destinul României care nu era cel de a rămâne sub comunism.”
Astăzi, pe lângă aşteptatele prezentări de carte pe Facebook, dar şi pe site-ul gaudeamus.ro continuă votul publicului pentru cea mai reuşită carte a târgului şi e pregătită din oră în oră o surpriză "Gaudeamus 27", un concurs de atenţie, perspicacitate şi fidelitate.

RADOR

Foto: Pixabay