-

Companiile care îşi permit să le acorde salariaţilor aflaţi în telemuncă suma de 400 de lei pe lună beneficiază de facilităţi fiscale.

Angajatorii din România pot beneficia de anumite facilităţi financiare în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit ANAF, nu sunt impozabile sumele acordate salariaţilor care lucrează la domiciliu. Totodată, patronii care îşi testează angajaţii pot deduce costurile.

Reprezentanţii mediului de afaceri şi economiştii din Sălaj consideră importantă această facilitate pentru companiile care îşi permit să le acorde angajaţilor aflaţi în telemuncă suma de 400 de lei pe lună. Doctorul în economie Alexandru Tamba: „Această sumă nu trebuie să fie justificată prin documente şi nu va fi o sumă care se va impozita la angajat şi de asemenea este o cheltuială deductibilă la calculul impozitului pe profit.”
Şi cheltuielile cu testarea epidemiologică a salariaţilor sunt deductibile.
Alexandru Tamba: „În momentul în care să spunem o societate plătitoare de impozit pe profit unde profitul se determină prin raportarea cheltuielilor deductibile la veniturile pe care le realizează unitatea, aceste cheltuieli cu testarea pentru virusul SARS-CoV 2 este o cheltuială deductibilă, este o cheltuială care se scade din venituri şi numai după aceea se calculează impozitul pe profit.”
Facilităţile au intrat deja în vigoare, potrivit lucrătorilor fiscali.

RADOR
Foto: Pixabay